Сряда, 24 Апр 2024
    
Крими

МВнР уволнява Красимира Трифонова - една от заподозрените за жестокото убийство на Пейо Пеев

  24.01.2024 14:13  
МВнР уволнява Красимира Трифонова - една от заподозрените за жестокото убийство на Пейо Пеев

Отстраняват от Министерството на външните работи Красимира Трифонова - заподозряна за убийството на зет си Пейо Пеев. От ведомството оказват необходимото съдействие на разследването, съобщиха от МВнР за БНТ. Външно министерство е информирано за случай на служител, срещу когото има образувано наказателно производство.

Съдът вчера остави в ареста 54-годишната Красимира Трифонова, а дъщеря ѝ Габриела Пеева беше пусната под домашен арест, за да може да се грижи за децата си. Заседанието се състоя при закрити врата по искане на защитата. Обвинението срещу двете жени е за това, че умишлено е убит 44-годишният Пейо Пеев, който е седял на шофьорското място в автомобила. Причината за смъртта му е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.

Междувременно стана ясно още, че 54-годишната Красимира преди години е обвинила свой колега в сексуален тормоз.

Красимира е дългогодишен дипломат и бивш консул на България в Тайланд. През 2010 г. името на неин колега - посланикът в азиатската страна Камен Величков, е замесено в скандал за сексуален тормоз. Обвинява го самата Красимира, с която работят заедно. Тя подава жалба, в която твърди, че мъжът я преследвал от встъпването му в длъжност през 2008 г. Така той е отзован от поста, а дипломатическата служба е закрита.    


Анкета

Мнения

Мнения
Пеевски: Радев да подаде оставка днес и да си основе проекта
  23.01.2024 16:19      

Румен Радев просто си анонсира проектчето „3 март” и затова този проруски президент с