Вторник, 23 Апр 2024
    
Мнения

Пеевски: Радев да подаде оставка днес и да си основе проекта

  23.01.2024 16:19  
Пеевски: Радев да подаде оставка днес и да си основе проекта

Румен Радев просто си анонсира проектчето „3 март” и затова този проруски президент се опитва да влезе във война с атлантическото мнозинство. Съветвам го да не се занимава с това, да подаде оставка днес, да си основе проекта, да се занимава с избори, а не да се крие зад имунитета си. Това коментира председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски след решението на държавния глава да сезира Конституционния съд срещу избора на нови съдии.

Президентът сезира Конституционния съд срещу избора на нови съдии

„Моето мнение е, че президентът се страхува обаче да излезе като лидер на тази партия. Пак ще сложи някое „бау-бау” отпред,  както го е правил досега и ще се скрие”, каза още Пеевски. Той настоя държавният глава да реши дали е „цирково куче” на Корнелия Нинова, или ще става лидер на партия. „Според мен той се страхува да основе партия, защото се страхува за имунитета си”, добави председателят на ПГ на ДПС.

Пеевски поиска информация за това какво се случва с разследванията, свързани с президента. „Да сте чули нещо за тях? Може би трябва да видим в какви отношения е той с главния прокурор. Да не би да има дела „на трупчета”? Какво се случи със записания разговор, където той спасяваше дамата на сърцето си? Има ли край това дело? Къде е скрито? От Гешев, от сегашния главен прокурор или някой друг?”, попита той.

ГЕРБ: Президентът да не оказва натиск върху независимия Конституционен съд

„Президентът, ако е достоен, да излезе, да подаде оставка, да си направи партията, а да не отклонява вниманието с теми, които са приключили. Темата с Конституционния съд приключи. Бяха избрани двама достойни кандидати, които ще положат клетва в петък. Тема – няма”, категоричен е Пеевски.

По думите му Радев „в момента си прави партия”. „Според мен е събрал достатъчно средства от двете години. Корупционният кръг около него е чудовищен”, каза още Пеевски, като попита: „Къде потъна „пътят на Копринката”?, „Къде потъна Сотир Ушев?”, „Кой е касиерът?”. За председателя на ПГ на ДПС Президентството е „тъмна институция, пълна с много кеш”.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Гимназията за чужди езици за Рада Гешева:„ Тя беше будител, магнит, магия, незабравима...“
  22.01.2024 17:12      

Гимназията за чужди езици „Васил Левски“ излезе с позиция с трагично