Понеделник, 22 Апр 2024
    
Бургас Крими

Ужасяващи подробности изникнаха около зверското убийство, шокирало Бургас

  22.01.2024 11:39  
 Ужасяващи подробности изникнаха около зверското убийство, шокирало Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Ужасяващи подробности изникнаха около зверското убийство, което шокира цял Бургас след брифинг на ОДМВР-Бургас и Окръжна прокуратура – Бургас. Любимата на поколения бургазлии учителка в ГЧЕ „Васил Левски“ Рада Гешева бе жестоко убита от собствения й син – Георги, който нанесъл десетки удари с нож по майка си.

Окръжният прокурор Георги Чинев не се поколеба да определи убийството като зверско. Старши комисар Емил Павлов припомни, че униформени се отзовават на адрес на улица „Шейново“ 40 след като самият 24-годишен мъж ги извикал след като извършва кървавото си деяние. Там те намират брутално убитата 64-годишна учителка Рада Гешева.

Окръжна прокуратура – Бургас е повдигнала обвинение за убийство, извършено с особена жестокост и мъчение за жертвата.

„Нанесени са няколко десетки удари с два ножа. Първият се е счупил след като опитал да пререже гърлото на майка си. Тогава с втори нож нанася множество удари в областта на гърба, бъбрека, краката. По негови думи след като е направил пълно самопризнание казал: „Унищожих й бъбрека!“. Сблъсквали сме се през годините с какви ли не тежки престъпления, сред които и убийства, но това е венец на жестокостта. Извършителят не се разкайва изобщо за деянието си, като цитирам отново негови думи „искал да я приключи по хуманен начин“. Утре ще му бъде поискана постоянната мярка за задържане под стража“, разясни прокурор Чинев.

Той добави, че същият се прибрал след полунощ на адреса, на който живее и заварил майка си вътре. Взирал се в нея 4 часа след, което тя се паникьосала.

„Има данни за употреба на наркотици и най-вероятно това е причината за възникване на спор между двамата. По-рано през деня се обадил на майка си, че не е в добро здравословно състояние и затова тя отишла до квартирата му, за да се стигне до това тежко престъпление“, обясни старши комисар Павлов.

От полицията и прокуратурата посочиха, че Георги общо 7 пъти е бил настаняван в Центъра за психично здраве, като само за миналата година са 3 пъти. Последният е бил през месец май. Сигнали за агресивно поведение от негова страна нямало. По-скоро семейството му било притеснено за психичното му състояние. През 2017-а убиецът е задържан за притежание на наркотици.


Анкета

Мнения

Мнения