Понеделник, 22 Апр 2024
    
Бургас Спорт

Исторически първи трофей за Дея Спорт, отборът триумфира с Купата на България

  22.01.2024 09:58  
Исторически първи трофей за Дея Спорт, отборът триумфира с Купата на България

Исторически първи трофей завоюва волейболен клуб "Дея Спорт". Бургаският отбор спечели Купата на България при мъжете след успех на финала срещу "Левски" с 3:1 гейма. Преди това момчетата на треньора Франческо Кадеду надиграха "Пирин" Разлог също с 3:1, а на полуфинала подчиниха и тима на ЦСКА с 3:2.

25:20, 17:25, 25:17, 25:18 - това е резултатът от отделните геймове във финалния двубой, който се игра в залата на "Левски" в София.

"Дея Спорт" игра като добре смазана машина, която не остави много шансове на съперника и закономерно би "сините" с 3:1.

Георги Братоев, Николай Учиков, Николай Николов, Теодор Тодоров, Валентин Братоев, Димитър Василев и либерото Мартин Иванов бяха главните герои на бургаския отбор, подкрепени от влизащите като резерви във възлови моменти от този финален двубой Лукас Мадалоз и Закари Паланкай - Омошеби.

За MVP на финалния турнир беше определен Николай Николов.

"Този приз не е само за мен, той е за целия отбор. Всички момчета го заслужават. Само "Дея", заяви Ники Николов.

"Това е шестата ми купа в кариерата. Тя е и най-сладката, защото я спечелих с отбор като "Дея Спорт", призна капитанът Георги Братоев.

"Развиваме и надграждаме този проект вече осем години. Постоянно надграждаме и резултатът е налице. Всички момчета от отбора, треньорът Франческо Кадеду и хората от неговия щаб бяха уникални. Купата е наша. Тук е мястото да благодаря на Община Бургас за подкрепата, включително и финансова", заяви собственикът и президент на "Дея Спорт" д-р Александър Маджуров, който осигурява голямата част от бюджета на клуба, така необходим за комфорта на всички състезатели.


Анкета

Мнения

Мнения