Събота, 20 Апр 2024
    
Бургас

Съветник пита за паркирането в центъра на Бургас

  20.01.2024 16:36  
Съветник пита за паркирането в центъра на Бургас

Общинският съветник от БСП - Бургас Явор Костов внесе питане до кмета на Община Бургас относно затрудненото придвижване и паркиране на автомобили в к-с „Братя Миладинови“ (в участъка на ул.“Стара Планина“ и ул.“Странджа Планина“), във вътрешната част на бл. 117 - “Народен юмрук“. Това стана след проведена среща с жители на комплекс "Братя Миладинови", на която бяха поставени за разискване актуални проблеми.

В документа се казва: "Живущите от комплекс „Братя Миладинови“, в района на бл.117 и прилежащите кооперации, намиращи се на улиците „Свети Иван Рилски“, ул.“Панайот Хитов“, ул.“Вардар“, ул.“Струма“, ул. „Камчия“, поискаха среща с мен, на която ми бе поставен въпроса, дали в бюджета за 2024 год. на Община Бургас е заложено финансиране, за облагородяване на междублоковото пространство в този район."

"Притесненията им произтичат от това, че в последен стадий на завършване, е една от най-големите жилищни сгради в нашия град CHANTRER Residence. Сградата е от смесен тип 18 етажна, с над 230 апартамента и офис части. Предвид това, в най-скоро време липсата на парко места и придвижването в района с автомобили ще бъде силно затруднено. Гражданите също споделиха, че поради тесните улици ( ул.“Свети Иван Рилски и ул.“Панайот Хитов“) и паркираните автомобили са принудени да вървят по пътното платно", пояснява общинският съветник.

Явор Костов желае да получи отговор на следните въпроси:

"Включени ли са някой от изброените улици, в програма за ремонт и рехабилитация в Бюджет 2024 г. на Община Бургас : ул. „Свети Иван Рилски“ -ул. „Панайот Хитов“, ул.“Вардар“, ул. „Струма“ , ул. „Камчия“, ул. „Странджа Планина“ и предвидено ли е промяна на посоката на движение на автомобили, по горе изброените улици?"

           


Анкета

Мнения

Мнения
Пеевски алармира за голям скандал и обяви: Застрашена е националната ни сигурност
  19.01.2024 13:55      

Това каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, след като