Петък, 19 Апр 2024
    
Бургас

Бургаската полиция бе отличена с висок приз за обществения си принос

  19.01.2024 12:09  
Бургаската полиция бе отличена с висок приз за обществения си принос

Георги РУСИНОВ

 

Областната дирекция на МВР-Бургас бе отличена с висок приз за обществения си принос. Това се случи на церемония днес, на която талантливият скулптор Александър Пройнов – АПЕР връчи статуетката „Бялата птица“ на директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов.

„Много важна за нас и нашите служители е обратната връзка от гражданите. Това отличие само по себе си е именна такава и показва, че това, което се стремим ежедневно, а именно да направим живота на хората по-сигурен и по-спокоен, се случва. Така че тази награда за нашите служители е високо отличие и за мен е гордост да я приема. Всички усилия, които полагаме ежедневно е важно да бъдат оценявани и по този начин се чувстваме стимулирани и вярваме в това, което правим“, заяви директорът при приемането на статуетката.

Скулпторът определи служителите на дирекцията като граждани с главно „Г“.

„Те са не само покровители и защитници на нашата територия, защото имаме и външна граница, но и на гражданството, на младите хората в борбата с нарко разпространението, на битката срещу агресията по улиците. Високият морал и достойнство на полицията през годините съм наблюдавал, благодарение на вас медиите, затова вие сте рупорът на желанието ми да възнаградя Окръжната дирекция на МВР-Бургас“, каза Пройнов.

Сребърната статуетка е отличие и признание за значим обществен принос, която всяка година твореца АПЕР връчва на личност или организация, заслужила с делата си благодарността на обществото. Досега носители на наградата през годините са били : „Лайънс клуб“ - Видин,  негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп / в момента викарий на Софийския митрополит и Български Патриарх Неофит/, кметът на Монтана Златко Живков, игуменът на Троянския и Бачковския манастир манастир - епископ Сионий и др. През годините „Бялата птица“ е връчвана със съдействието на Регионалния пресклуб на БТА във Видин.

В края на церемонията Пройнов получи подарък от старши комисар Павлов. Бе запазаена и минута мълчание в памет на загиналите при изпълнение на служебни действия полицаи.


Анкета

Мнения

Мнения
Пеевски алармира за голям скандал и обяви: Застрашена е националната ни сигурност
  19.01.2024 13:55      

Това каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, след като