Петък, 19 Апр 2024
    
Бургас

Африкански студенти отново искат да учат в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  19.01.2024 09:59  
Африкански студенти отново искат да учат в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

След успешното начало на първия курс англоезични студенти по Медицина в Бургаския държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“ предстои интензивно развитие в посока на по-мащабно международно присъствие във висшето училище. Това стана ясно след завръщането на ректора проф. д-р Христо Бозов от Кралство Мароко.

„Интересът към България и в частност Бургас и университета е голям. Докато от Европа голяма част от желаещите да учат при нас се насочват към медицината при африканските студенти има и други търсени специалности. Те са свързани с инженерните и компютърни науки, туризъм и икономика. Въпреки голямата конкуренция от цял свят ние има какво да предложим като качество на образованието и отлична локация“, разказва ректорът.

Вече стартира процес по представяне на висшето училище в различни държави. Специално в Мароко имат опит и отлични спомени от български преподаватели.

По време на академичната визита в Кралството вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът на културата Кръстю Кръстев направиха официални три важни документа. Сред тях е програма за сътрудничество в областта на образованието, висшето образование, научните изследвания, културата, комуникацията, младежта и спорта за периода 2024–2026 година.


Анкета

Мнения

Мнения
Пеевски алармира за голям скандал и обяви: Застрашена е националната ни сигурност
  19.01.2024 13:55      

Това каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, след като