Четвъртък, 18 Апр 2024
    
Спорт

След сагата с „Дупката“, кметът е убеден, че и тази със стадион „Черноморец“ ще се реши

  18.01.2024 15:11  
След сагата с „Дупката“, кметът е убеден, че и тази със стадион „Черноморец“ ще се реши

Георги РУСИНОВ

 

След като сагата с „Дупката“ се реши на 99% по думите на кмета Димитър Николов, той е оптимист и за тази със стадион „Черноморец“. Това заяви днес градоначалникът пред журналисти по време на представянето на проекта за Бюджет 2024.

„В момента има една работна група , в която влиза и ресорния заместник-кмет. Води се от председателя на Общински съвет, най-вече в качеството му на добър юрист. Те преговарят по отношение на стадион „Черноморец“ в квартал „Акациите“. Знаете там колко е заплетен казуса, включително със съдебни искове и тежка обремененост по отношение на съдия-изпълнител. В момента, в който преговорите стигнат до финал и ние можем да внесем докладна записка в Общински съвет, вие ще бъдете информирани“, заяви Николов.

Публичният интерес на общината касае 140 декара, от които да се запази достатъчно голяма територия за изграждането на нов стадион.

„Предвижда се и реконструкция или изграждане на нови спортни зали за спортовете, които тренират там, както и бази за тренировки на детско-юношеските формации и мъжките, защото той ще бъде за всички футболни отбори“, обясни кметът.

Николов даде за пример Пловдив като град, който е решил проблемите си със спортната инфраструктура и в частност футболната.

„Такива градове получават целеви трансфери от държавата. Това трябва да ни мотивира, както и общинските съветници, за да си осигурим нашата 100-процентна част, към която никой да няма претенции“, завърши той.


Анкета

Мнения

Мнения
Областният управител на Бургас: Не е имало искане теренът в \
  17.01.2024 12:02      

Не е имало искане от страна на Община Бургас теренът в квартал "Сарафово" да ѝ бъде пре