Четвъртък, 18 Апр 2024
    
Мнения

Областният управител на Бургас: Не е имало искане теренът в "Сарафово" да бъде предоставян за изграждане на парк

  17.01.2024 12:02  
Областният управител на Бургас: Не е имало искане теренът в \

Не е имало искане от страна на Община Бургас теренът в квартал "Сарафово" да ѝ бъде предоставян за изграждане на парк или детска площадка. Към този момент теренът пустее и има сигнали за незаконни действия в него, а в съседен държавен имот вече има реализирано незаконно строителство. Това е аргументът на областния управител на Бургас Пламен Янев, който той посочва в писмо до медиите, теренът с площ 5999 кв. м. да бъде продаден. 

Атрактивен терен в бургаския квартал "Сарафово“ е на път да бъде продаден от държавата, за да се издигне там поредната висока жилищна сграда. За това сигнализираха с писмо до медиите жители на квартала, които са категорично против новия строеж. Те са инициирали подписка с искане на мястото да има детска площадка и парк върху терена, отреден за застрояване.

Ако Община Бургас има визия за ползването на парцела в полза на обществото, Областната администрация е готова да съдейства по съответния законов ред, посочва Пламен Янев в писмото. 

От Областната управа информират, че през април 2021 г. със заповед на заместник-кмета по строителство са отредени параметрите за застрояване на въпросния терен, както следва: височина до 10 м, плътност на застрояване до 30 процента, кинт до 1,5, озеленяване – минимум 50 процента и задължително паркиране в границите на урегулирания поземлен имот.

За да разясни на място ситуацията и да избегне дезинформация по темата, Областната администрация организира среща тази вечер от 18:00 ч. в Читалище "Ангел Димитров 1929" в кв. "Сарафово". На срещата са поканени жители на квартала, общински съветници и всички заинтересовани лица.

Днес общинските съветници от ГЕРБ написаха писмо до МС и настояха той да се намеси, като се спре търга и продажбата.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Областният управител на Бургас: Не е имало искане теренът в \
  17.01.2024 12:02      

Не е имало искане от страна на Община Бургас теренът в квартал "Сарафово" да ѝ бъде пре