Неделя, 21 Апр 2024
    
Бургас

„Бялата птица“ тази година полетя към ОДМВР-Бургас

  18.01.2024 11:50  
„Бялата птица“ тази година полетя към ОДМВР-Бургас

Статуетката ще бъде получена от старши комисар Емил Павлов

 

Статуетката „Бялата птица“ изработена от даровития скулптор Александър Пройнов – АПЕР ще полети за 14-та поредна година към своя носител, като тази година творецът е решил да отличи ОДМВР – Бургас.

Наградата ще бъде получена на церемония от Директорът на полицейската институция – старши комисар Емил Павлов. Предвидено е награждаването да започне в 10.30 ч. утре – 19.01.т.г. /петък/ в сградата на ОДМВР – Бургас на бул. „Христо Ботев“ № 46.

Сребърната статуетка е отличие и признание за значим обществен принос, която всяка година твореца АПЕР връчва на личност или организация, заслужила с делата си благодарността на обществото. Досега носители на наградата през годините са били : „Лайънс клуб“ - Видин,  негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп / в момента викарий на Софийския митрополит и Български Патриарх Неофит/, кметът на Монтана Златко Живков, игуменът на Троянския и Бачковския манастир манастир - епископ Сионий и др. През годините „Бялата птица“ е връчвана със съдействието на Регионалния пресклуб на БТА във Видин.

Александър Пройнов – АПЕР е роден на 6 септември 1958 г. в София. Работи в сферата на монументалното изкуство. За времето от 1982 до днес, като творец е реализирал над 20 индивидуални изложби в Европа и Азия и над 800 арт-акции, изложби и представяния в България. Носител е на редица награди,  включително и на сребърен медал за принос към съврeменното изкуство. Създател е на европейския символ „Зевс и Европа” за национални и регионални медии / телевизии/ под егидата на френското правителство и ЕС, както и наградите на десетки  национални структури в сферата на икономиката, политиката и културата : “Златната ракла”, на Комисията за защита на конкуренцията, НАП, МВР, МНО, литературни и поетични конкурси. Негови творби са награди на БНР – Будител на годината – „АЗ, БУКИ, ВЕДИ“, „За значим обществен принос“ – „Бялата птица“, на Германо – Българската индустриална търговска камара – „Слава“, на БНР за ТОП 20 класация за нова българска музика и др.

При желание от Ваша страна можете да отразите церемонията – същата стартира утре – 19.01.т.г. в 10.30 ч. в сградата на ОДМВР – Бургас в присъствието на старши комисар Емил Павлов и скулптора Александър Пройнов – АПЕР.


Анкета

Мнения

Мнения