Понеделник, 08 Апр 2024
    
Царево

Община Царево търси доброволци за овладяване на бедствия

  08.01.2024 15:20  
Община Царево търси доброволци за овладяване на бедствия

Община Царево започва кампания за набиране на доброволци за попълване състава на общинското доброволно формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях.  Това съобщиха от пресцентъра на общината. Оттам посочват, че редът за създаване и организиране на това формирование е регламентиран с Наредбата за реда за създаване и организиране на дейността на доброволните формирования.

Доброволец може да бъде всеки навършил 18 години, който е клинично здрав, не страда от психично заболяване и не е е осъждан за умишлено престъпление от общ характер, освен ако е реабилитиран.        

Служители от Министерството на вътрешните работи и военнослужещи от Министерството на отбраната не могат да членуват в доброволните формирования, информираха от Общината.

Доброволците, включени в състава на общинското доброволно формирование, получават обучение; отпуск пред своя работодател за участие в обучение и за изпълнение на задачи по предотвратяване или овладяване на бедствия, като това време се признава за трудов или служебен стаж; застраховка, която се сключва след регистрацията на доброволеца;  възнаграждение при участие в дейности по предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях;  възнаграждение при участие в обучения и практически учения;  екипировка.

Десетки доброволци се отзоваха в помощ на Община Царево след призива ѝ на 5 септември м.г, когато обилни  дъждове разрушиха пътища, мостове и други съоръжения. 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Лазар Налбантов, директор на училище и народен певец: Натрупаният опит от сцената ми е полезен като директор
  07.01.2024 16:50      

Народният певец Лазар Налбантов е роден в Бургас. Семейната среда е оказала влияние т