Понеделник, 08 Апр 2024
    
Култура

Филмът „Уроците на Блага“ и звезден актьорски състав идват за втори път в Бургас

  08.01.2024 10:34  
Филмът „Уроците на Блага“ и звезден актьорски състав идват за втори път в Бургас

Три филма от световна класа с един билет с отстъпка от 10 лева имат шанс да гледат зрителите в Бургас през януари в уютния салон на НХК

 

Тази сряда, десети януари от 14 часа и от 19 часа ще бъде отново  показан филма на Стефан Командарев „ Уроците на Блага“. Кинолентата обра големите награди на престижни кино фестивали  в Карлови Вари,  Рим, Индонезия и е българското предложение в категория „чуждестранен филм“  за наградите „Оскар“. Историята на пенсионираната честна учителка Блага, която попада в схемите на телефонните измамници не оставя зрителите безразлични. Филм, който поставя много въпроси и предизвиква дискусии. Очакват се част от актьорите, които са заети във филма, начело с главната актриса Ели Скорчева, да бъдат гости в Бургас за срещи  със зрителите. 

За тези, които не са успели да гледат филма през декември, сега е моментът.

На 15 януари от 19 часа в Бургас премиерно ще бъде показан великолепния филм на Жюстин Трие „Анатомия на едно падане“, носител на голямата награда „Златната палма“ от фестивала в Кан и пет  „европейски оскара“ – наградите на Европейската филмова академия. Той бе отличен за най-добър филм, за режисура, сценарий, монтаж, а изпълнителката на главната роля Сандра Хюлер  бе обявена за най-добра актриса на церемонията в Берлин през декември. „Анатомия на едно падане“ разказва историята на успешна писателка, която се опитва да докаже своята невинност след внезапната смърт на своя съпруг. Филмът е решен като блестящ съдебен процес и горещо се препоръчва за магистрати и психолози, но и за всички ценители на качествено европейско кино. Филмът се счита за един от първите пет най-добри филма, произведени през изминалата година. 

Третото заглавие в януарската колекция на филмови шедьоври е най-новият  и най-добър според филмовите критици филм на Люк Бесон „ДОГМАН“. Кейлъб Ландри Джоунс влиза в ролята на млад мъж, белязан от тираничния си баща, но намира спасение в любовта на армията кучета, за които се грижи . Фантастичен, ярък филм, с грандиозни визуални ефекти , бързи екшън сцени и изключително въздействаща музика . Премиера за Бургас!

Билети се продават на касата на часовника . За групи ученици и пенсионери за „Уроците на Блага“ има специални отстъпки.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Лазар Налбантов, директор на училище и народен певец: Натрупаният опит от сцената ми е полезен като директор
  07.01.2024 16:50      

Народният певец Лазар Налбантов е роден в Бургас. Семейната среда е оказала влияние т