Четвъртък, 04 Апр 2024
    
Созопол

Смели момчета ще „спасяват“ Светия кръст в Созопол

  04.01.2024 14:23  
Смели момчета ще „спасяват“ Светия кръст в Созопол

На 6 януари християнският свят ще отбележи празника Богоявление, наричан още Йордановден. Както традицията повелява, и тази година смелите момчета на Созопол ще скочат в студените морски води на Централен плаж за „спасяването“ на Светия кръст.

Честванията на Йордановден в Созопол ще започнат в 8:00 ч. в храм „Св. вмчк Георги Победоносец“ с Утриня и Света литургия и ще продължат с Велик Водосвет. В 11:20 ч. с литийно шествие всички ще се отправят към Централен плаж – Созопол, където ще бъде проведен традиционният ритуал за „спасяване“ на Светия кръст.

Община Созопол е осигурила топли напитки и награден фонд за всички участници в надпреварата, а записването на желаещите ще се извършва на място в събота, 6.01.2023 г. от 09:00 ч. на централния вход на плажа срещу представяне на лична карта. В надпреварата могат да се включат всички младежи, навършили 16 години, като родителите на младежите между 16 и 18 г. трябва да попълнят на място декларация за съгласие. На място ще бъде извършен медицински преглед на всеки участник.


Анкета

Мнения

Мнения
Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС: Трябва да бъдем при хората и да работим за тях! Имаме силата и отговорността да го направим
  04.01.2024 08:58      

Скъпи приятели, депесари,  Политическото време ни изправя пред изпитания и предизвик