Неделя, 03 Мар 2024
    
Бургас

И това се случва в Бургас! Украинка паркира „Ягуар“-а си на Северния плаж

  03.12.2023 11:31  
 И това се случва в Бургас! Украинка паркира „Ягуар“-а си на Северния плаж

31 годишна е украинката, спряла ползвания от нея лек автомобил “Ягуар” на ивицата на северния бургаски плаж - тя е с временна закрила и живее в Слънчев бряг. Вече е установена и санкционирана по чл.30 Ал. 3 от Закона за устройство на черноморското крайбрежие : “Който в нарушение на закона премине или спре превозно средство за престой или за паркиране върху територията на морския плаж или върху подвижни (бели) дюни, неподвижни дюни с тревна растителност (сиви дюни) и облесени дюни, попадащи в границите на зона "А", зона "Б" или в урбанизираните територии на населените места след границите на зона "А", ако по друг закон не е предвидено по-тежко наказание, се наказва с глоба от 1000 до 3000 лв. или с имуществена санкция от 3000 до 5000 лв.”, съобщават от ОДМВР-Бургас.

Това не е първият подобен случай. През лятото –на 30 август тази година руски гражданин, постоянно пребиваващ в България, си позволи да паркира върху пясъчната ивица и дюните на т.нар. “Шофьорски плаж” край Созопол. Същият бе спрял с лекия си автомобил “Тойота Рав 4”, с бургаска регистрация в нарушение на закона за устройство на черноморското крайбрежие, като сигнал за това е получен днес сутринта в РУ Созопол.

 На 15 юли отново на шофьорския плаж неправомерно спря 34 годишен мъж от Добрич. Като оправдание същият изтъкнал пред полицейските служители, че не намерил място къде да преспи със семейството си и това наложило извършване на нарушението.

Противно на логиката обаче не спрял, като останалите водачи паралелно на асфалтовия път над дюните, а директно върху тях и пясъчната ивица, за което е санкциониран по надлежния ред.


Анкета

Мнения

Мнения
Бойко Борисов: Криза в парламента. На ГЕРБ мога да се карам само аз, на мен - никой
  02.12.2023 14:41      

Криза в парламента – така накратко лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа ситуацията с избора