Неделя, 18 Фев 2024
    
Любопитно

Вълни над 5 метра по Черноморието в неделя

  19.11.2023 16:09  
Вълни над 5 метра по Черноморието в неделя

Валежите и вятърът ще спрат вечерта

В ранните часове на неделния ден валежите ще спрат и облаците ще се разкъсат. Вятърът около обяд ще започне да намалява с тенденция до вечерта да утихне. Денят обаче ще остане студен с температури следобед между 5 и 10 градуса.


В резултат на мощните ветрове заради циклона „Фредерик”, вълните в Черноморската крайбрежна зона ще са с височина над 5 метра. От обяд нататък обаче морето ще започне да се успокоява.

В понеделник призори е възможно на места из ниските райони на страната да има понижена видимост, но денят ще е слънчев. Едва привечер от запад ще се появи рехава висока облачност. Преобладаващите температури сутринта ще са от нула до 5 градуса, следобед – между 12 и 17 градуса.

От вторник следобед до четвъртък се очаква нова валежна обстановка с развитието на област с ниско налягане в Средиземноморието. Първо в западните райони, а в сряда на много места в страната ще има есенни дъждове, в някои райони напоителни до 20-30 литра.

Дневните температури ще се понижат около средата на седмицата до нива от 5-6 до 12-13 градуса. От петък до неделя ни очаква спокоен период с повече слънце, незначителни смущения и температури до 17-18 градуса в обичайно топлите точки на страната.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Ахмед Доган: Делян Пеевски е феномен в българската политика
  17.11.2023 17:14      

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган се обърна  с послание към членовете на ЦС на ДП