Петък, 09 Фев 2024
    
Общество

МОСВ отново предупреди: Дъждът ще вдигне речните нива

  09.11.2023 06:37  
МОСВ отново предупреди: Дъждът ще вдигне речните нива

В резултат на валежи в сряда и през нощта срещу четвъртък ще има повишения на речните нива в по-голяма част от басейните. За това предупреждават от Министерството на околната среда и водите.

По-съществено покачване на водите ще има в Дунавски басейн. На 9 ноември през деня и на 10 ноември речните нива в басейна ще започнат да се понижават. На 11 ноември отново в резултат на валежи ще има нови краткотрайни повишения на речните нива в басейна, главно в планинските части от басейна.


Във вечерните часове вчера и през нощта срещу 9 ноември ще има повишения на речните нива в Черноморския басейн. В резултат на оттичане ще има повишения в долните течения на основните реки. В резултат на валежи, в следобедните и вечерни часове на 11 ноември са възможни нови краткотрайни повишения на речните нива в басейна, посочват още от МОСВ.

В Източнобеломорски басейн по-съществени повишения ще има в рило-родопските и старопланинските притоци на р. Марица и във водосбора на р. Арда.

В Западнобеломорски басейн по-значителни ще са превишенията в горните части от водосбора на р. Струма. Следващите два дни речните нива ще се понижават, като в резултат на оттичане през първия ден ще има повишения на речните нива в долните течения на основните реки. От вечерните часове на 10 и 11 ноември ще има нови, краткотрайни повишения на речните нива в басейна, казват от МОСВ.


От Националния институт по метеорология и хидрология посочиха, че през нощта валежите от северозапад ще спират. В петък ще преобладава слънчево време, преди обяд на места в равнините и котловините с мъгла. Постепенно от запад-югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и до полунощ в западните райони ще превали дъжд.    


Анкета

Мнения

Айтос Мнения
Васил Едрев: Имаме два проекта за паркинги в града и идея за буферен
  09.11.2023 13:27      

Георги РУСИНОВ   -Г-н Едрев, ще промените ли приоритетите си, или пр