Петък, 26 Яну 2024
    
Несебър

Ново игрище впечатлява в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Свети Влас

  27.10.2023 15:23  
Ново игрище впечатлява в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Свети Влас

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“  вече има  ново, модерно и впечатляващо със своята многофункционалност спортно игрище. Придобивката е реализирана с  финансов ресурс  по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища  на МОН и дофинансирана със значителни средства от Община Несебър.

Новият спортен център на открито е с оборудване, което позволява игрището да се използва мултифункционално - за футбол, волейбол и баскетбол.  В периферията на новоизградената площадка са разположени  6 зони, всяка предоставяща допълнителни възможности за привличане на вниманието и интереса на децата на тема спорт.

Зона „Подготовка“ посреща учениците при влизане на територията на спортната площадка. Предвидено е място за преобуване, съхранение на багаж, място за безопасно оставяне на раници.

Зона „Загрявка“ напомня на децата, че загрявката е важна и ги информира за ползите от нея и начините за изпълнението й преди спорт. Зоната включва амфитеатър, който осигурява подходящи нива за упражнения за разтягане, както и кът за публика по време на игри.

Зона „Раздвижване“ е стената в източната част на обекта, която е ниска и удобна за упражнения срещу стена, посредством въжета и инфорграфики с указания за подходящите упражнения.

Зона „Ловкост“ е дългата северна стена прилежаща към игрището, която предоставя площ за стенни игри – тенис и други маркировки за ловкост, точност и координация чрез използване на топче или топка.

Зона „Тренировка“ е обособена в западната част на игрището. Изпълнена от пространствена катерушка, едновременно предоставяща кът за отдих с мрежи и хамаци, обезопасен от потенциално идващи топки от съседното игрище.

Зона „Тонус“ изпраща учениците с упражнения за разтягане на мускули и инфографики, онагледяващи ползите от спорта.

Спортната площадка е изпълнена  с износоустойчиви противоплъзгащи материали, с акцент върху изграждане на модерна среда с висококачествена равна настилка и висока обезопасяваща ограда.


Анкета

Мнения

Мнения Несебър
Предизборни размисли за Несебър! 219 кандидати-пиари, бизнесмени, ресторантьори и хотелиери тръгват към местната власт
  26.10.2023 15:25      

Мара МОМЧИЛОВА Предприемачи, финансисти, икономисти, юристи, адвокати, пиари, бизнесмени,