Петък, 26 Яну 2024
    
ИЗБОРИ 2023 Мнения

Позитивната кампания (въпреки всичко) на Тихомир Янакиев и неговия отбор с номер 68

  27.10.2023 08:29  
Позитивната кампания (въпреки всичко) на Тихомир Янакиев и неговия отбор с номер 68

Интервю на Весела Горанова

– Г-н Янакиев, на финала на кампанията сме – как протече тя според вас?

– Ние се стремяхме от самото ѝ начало да водим една спокойна, позитивна и градивна кампания, основана на експертните решения, които предлагаме на гражданите на община Созопол през следващите 4 години. За съжаление обаче, не всички претенденти следваха тази линия. Нормално е за опозиция и очаквахме критики и дебат по съществените проблеми на общината – няма перфектни хора и със сигурност би имало какво да обсъдим и подобрим. Но това, което не очаквахме, беше нивото, до което паднаха атаките. Заляха обществения дебат с токсични и неверни публикации, нападащи семейства, жени, в анонимни кафяви „медии“ в кавички. Слагам „медии“ в кавички, за да не обидя вашата медия, като ви слагам в една кошница с тях.

– Стигна се дори и до побой над ваш кандидат за кмет на село Зидарово – стана ли ясно кой стои зад него?

– Има арестувани, а органите на реда заявиха, че работят по всички версии. Знаете, има вече силни предположения откъде може да идва поръчката за атаката, предвид успешната предизборна кампания, която водим, но нека не спекулираме и оставим полицията и прокуратурата да си свършат работата на спокойствие. Спекулациите са в стила на някои мои опоненти, но на мен не са ми по вкуса. Нека говорим за важните неща за общината.

– Кои са важните неща за вас тогава?

– Жителите на град Созопол, жителите на град Черноморец, жителите на всички села в общината ни – тяхното качество на живот е нещото, което е истински важно, а не политическите драми. Това беше и продължава да е нашият фокус. И за да се постигне тази голяма цел, ние сме описали детайлно как точно да стане това. За разлика от нашите опоненти, които имат листове с добри пожелания и картинки, нашият отбор се е постарал и след многомесечна работа сме съставили подробна Визия, Стратегия и Програма за реализиране на цялостната промяна на община Созопол за следващите 4 години. Въпреки че гледаме изключително визионерски и смело – всичко в тези документи е реалистично, повечето неща вече сме ги проектирали и са готови за реализация, а за някои вече имаме и одобрено финансиране. В много материали и живи включвания вече обясних и ще продължавам да обяснявам как точно ще бъдат на практика реализирани тези проекти – може да се запознаете с тях на моите страници във Фейсбук и Инстаграм, както и на този линк.

– На каква подкрепа разчитате в неделя – кои организации стоят зад вас?

– Моят отбор е с номер 68 и в трите бюлетини. Всички в листите ни и нашите кандидати са добре познати в различните части на общината ни хора, като всеки от тях има с какво да допринесе за общата ни кауза. Разбира се – три партии съставят местната ни коалиция, а други национални политически организации не издигнаха свои кандидати и листи, защото припознават успехите и потенциала на мен и на моя отбор. Получаваме подкрепа и от много формални и неформални граждански и съсловни организации, както и от множеството ни симпатизанти – нашите прояви се радват на значителен интерес и до момента хиляди жители на общината са били на десетките ни събития, на които сме говорили за бъдещето на община Созопол. На тях разчитаме най-вече – на подкрепата от гражданите и на отворения, чист и искрен диалог с тях.

Наскоро например бяхме в Черноморец и читалището беше пълно, а подкрепата беше осезаема. Хората имат надежда и знаят, че работим за решаването на техните проблеми. На въпросната среща, на първо място в самия Черноморец, естествено, е проблемът със злополучното пристанище, изградено без планиране и мисъл за последствията от моя  предшественик, който сега се опитва отново да се добере до властта през задната врата. Ние обаче инвестирахме време и ресурси в експертния подход и планиране как да решим проблема, а не да правим просто каквото ни хрумне и после да берем горчиви плодове. По-бавно става, но така постигаме качество, добри резултати и избягваме катастрофите. Затова и може смело да кажем, че в рамките на следващия мандат гарантираме, че Черноморец отново ще има хубав централен плаж.

По този начин ще подхождаме и към останалите проблеми в населените места – с експертиза, с разум, с активна работа и най-вече – със сърце за община Созопол. Тази неделя волята на гражданите ще определи дали подкрепят позитивната ни визия с номер 68 и в трите бюлетини.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения
Димитър Николов в края на кампанията:„Усещам подкрепата на моите съграждани. Благодарен съм...“
  27.10.2023 17:17      

Винаги съм усещал подкрепата на моите съграждани. Усещам я и сега, на прага на следващите четири