Неделя, 21 Яну 2024
    
Бизнес

Парламентарните групи ще проведат утре среща за дерогацията на „Лукойл”

  22.10.2023 17:24  
Парламентарните групи ще проведат утре среща за дерогацията на „Лукойл”

Среща по повод предложението на ГЕРБ за отнемане на дерогацията на "Лукойл" ще проведат утре парламентарните групи. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов в Добрич. По думите му правителството не предприема никакви стъпки по отношение на покачващата се непрекъснато цена на горивата, докато тази на петрола стои непроменена.

При посещението си в Добрич председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че притеснението от тяхното предложение за отпадане на дерогацията на рафинерията "Лукойл" е при онези, които прибират по 70 ст. от литър гориво:

"Къде отива разликата от 70 ст.? В никакъв случай не отива при нас и тези, които отива изглежда много се притесниха как държавата обявява, че ще удари с 60% данък някого, за да го принуждава да продава. Който и да е той. Това пазарно ли е?! Това икономически издържано ли е?! Това правилно ли е ви питам?! Или каквото кажат Промяната е правилно, за тях законът не важи. И разбирам, че утре ще имаме среща. Интересно я разбирам де, но разбрах, че утре ще имаме среща парламентарните групи за "Лукойл".

Борисов критикува и финансовата политика на страната и заяви: "Три години стоим над 3% дефицит. И вие свикнахте с тази дума. Това означава дефицит в джоба на българите с над 5 милиарда, огромни харчове и никаква финансова дисциплина".


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения Созопол
Димитър Станчев, кандидат за общински съветник в Община Созопол: Искам да защитавам интересите на селата
  20.10.2023 14:44      

Интервю на Силвия ШАТЪРОВА   -Каква е мотивацията ви да участвате в