Неделя, 21 Яну 2024
    
ИЗБОРИ 2023 Созопол

Тихомир Янакиев с коментар след побоя над кандидата за кмет на Зидарово: „Не ми се иска да вярвам, че е свързано с изборите”

  22.10.2023 15:55  
Тихомир Янакиев с коментар след побоя над кандидата за кмет на Зидарово: „Не ми се иска да вярвам, че е свързано с изборите”

Тихомир Янакиев, който е кандидат за кмет на Созопол от „БСП за България” коментира пред медии, че според него нападението над Христо Бардуков, който е кандидат също за кмет на Зидарово е свързано с местните избори. Той посети пострадалия в бургаската болница.

„Една седмица преди местния вот е пребит кандидат за кмет на населено място. Отвращава ме наглостта и безпардонността  с които е извършено това деяние. Искрено вярвам в правоохранителните органи. Сигурен съм, поне до сега в Созопол, винаги са си вършили работата. Надявам се и този път да стане така и да се намерят час по-скоро извършителите”.

По думите на Янакиев, Христо Бардуков не е имал конфликт с определени хора. Но пък преди ден – два съседи са го предупредили, че са видели в двора на къщата, където живее двама души. „Дали са били същите тези хора, които са извършили деянието или не – няма как да знам. Но той е бил бит от двама човека – така ми каза. Напръскали са го първо с лютив спрей – от там на сетне той не може да вижда и са започнали да го бият  най-вероятно с палки. Така ми обясни той. Свалили са го на земята. Резултата – има счупено ребро и множество натъртвания по тялото”, обясни Янакиев.

Дали има вероятност да се допусне и битов инцидент Янакиев не се нае да приеме подобен факт: „За мене случайностите са прекалено много. Но да се надяваме, че това не е свързано с местните избори, защото в противен случай говори за страхотен проблем в демократичното ни общество”.

Янакиев припомни, че самият той бе залят с откровени лъжи от жълти сайтове, на които не са реагирали. И продължават с позитивната кампания не отхвърля варианта посегателството върху Бардуков да е следващата стъпка.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения Созопол
Димитър Станчев, кандидат за общински съветник в Община Созопол: Искам да защитавам интересите на селата
  20.10.2023 14:44      

Интервю на Силвия ШАТЪРОВА   -Каква е мотивацията ви да участвате в