Неделя, 10 Дек 2023
    
ИЗБОРИ 2023

Независимият кандидат за кмет Никлай Димитров даде впечатляващ старт на кампанията си в Несебър

  30.09.2023 13:23  
Независимият кандидат за кмет Никлай Димитров даде впечатляващ старт на кампанията си в Несебър

В Несебър започва подготовка за създаване на условия за  развитие на кемпер туризъм - това обяви  Николай Димитров. Срещата му с гражданите, провела се в Артиум център, премина при изпълнена с присъстващи зала, включително правостоящи, и продължи над два часа. Mотото на кампанията на г-н Димитров за пети мандат е: „Силни сме, защото сме семейство! Побеждаваме заедно!  Заедно посрещаме успехите! А за успеха са важни целите”.

В началото на срещата Николай Димитров благодари на инициативния комитет, издигнал неговата кандидатура за кмет, на своето семейство за неизменната подкрепата и на всички жители на община Несебър.

Събитието  имаше два основни акцента – отчет на извършеното в мандат 2019 – 2023 и  подробно представяне на проектите  за развитието на населените места.

Една от най-важните теми, засегнати при първата предизборна среща на Николай Димитров с гражданите на Несебър, бе развитието на туризма. Той подчерта, че освен за  летния, масов туризъм той ще работи и за алтернативно туристическо предлагане. „Кемпер туризмът не е непознат в община Несебър и е време да върнем позициите си на дестинация, предлагаща възможност за практикуване на   религиозен, поклоннически, спортен, здравно-рекреационен и кемпер туризъм. Основна задача е да работим за удължаваме на сезона.“

Бъдещият кемпер парк 

 В последните години, благодарение на целенасочените и системни усилия, и в изпълнение на средносрочните планове на общината, бе постигнато значително разширение на спортната инфраструктура в Несебър и другите населени места. Основната цел на общинската политика, освен създаването на база за местните клубове, е да възстанови спортния туризъм в общината - една от печелившите и осигуряващи дълъг сезон  форми на туристическо предлагане. Николай Димитров подчерта, че предстои изграждането на допълнителни спортни игрища на северния бряг в Новия Несебър, които ще допълнят мрежата от обекти – спортна зала „Арена Несебър, градски стадион –Несебър, стадиона в Свети Влас, паркът с открити спортни обекти в ж.к. “Черно море“ – всички те  изградени или основно ремонтирани в мандат 2019-2023.

Друга налагаща се форма на туризъм, която осигурява  целогодишна икономическа активност, е здравно –рекреационният. В община Несебър той  се развива чрез дейността на три болници за рехабилитация. „Необходимо е да създадем стимули и да се възползваме от климатичните и географски предимства на района, за да привлечем потенциални инвеститори, желаещи да развиват здравен туризъм.“- каза г-н Димитров.

Заложените за бъдещото развитие на общината проекти, разработени, за да доразвият и осъвременят община Несебър,   започна с представяне на план за разкриване  на нова социална услуга - Дневен център за пълнолетни лица с трайни увреждания. Тя се планира за 30 потребители и ще бъде държавно делегирана дейност. Николай Димитров представи актуалните  дейности по  разработването на Областна здравна карта, която е основа за определяне и планиране на  потребностите на гражданите от извънболнична и болнична медицинска помощ на териториален принцип. Освен  запазване  на лекарските практики и броя на леглата към специализираните болници за рехабилитация, с акцент върху физиотерапията и продължителното лечение,  общината настоява за отпускане на допълнителен екип /втори/  към Спешна помощ- Обзор, трети екип към филиала в Несебър и увеличаване на направленията за специалисти, особено през летните месеци.

 Първата среща на  Николай Димитров с гражданите бе  съсредоточена върху   детайлното разясняване на проектите, които общината е разработила за всяко населено място.  Интерес за  присъстващите в залата многобройни жители на община Несебър представляваха плановете за реставрация на няколко средновековни църкви и архитектурни паметници в Стария град, строежът на  амфитеатър  с  около 1200 места на северния бряг в Новия град, плановете за развитие на гр. Обзор и др. На срещата стана ясно, че Община Несебър, под ръководството на Николай Димитров, няма да спре да  търси всяка възможност да се развива  и да инвестира в създаване на модерна жизнена среда за своите жители.

Николай Димитров е независим кандидат-кмет, той е под № 69 в бюлетината.


Анкета