Неделя, 10 Дек 2023
    
ИЗБОРИ 2023 Карнобат

Добре познати лица сред претендентите за Карнобат

  29.09.2023 10:37  
Добре познати лица сред претендентите за Карнобат

Дона МИТЕВА

Шестима са кандидатите за кмет на община Карнобат. Сред тях е доайенът Георги Димитров, който дава заявка за следващ – пети мандат, издигнат от инициативен комитет като независим. Претендент за стола му е бившият депутат от „БСП за България“ адвокатът Тодор Байчев, който мери сили с него и при предните местни избори. Сред традиционните кандидати за кметският пост е и издигнатият от ПП „Бъдеще за Родината“ Стефан Георгиев Кенов. Сред останалите претенденти са Александър Руменов Александров от ПП „Възраждане“, издигнатият от ПП „Правото“ Али Хакъ Али, и избраничката на ГЕРБ Антоанета Желева Пенева, за която се говори, че е предпочетена между шестима вътрешнопартийни кандидатури.

38 души са кандидатите за кметове на селата от община Карнобат, като претендентите за Искра и Невестино са по четирима. Има и трима, издигнати от инициативни комитети – те са за селата Соколово, Сигмен и Деветак. В последното от изброените села има и още един претендент, а за Сигмен са още трима.

Любопитен е фактът, че няма нито една регистрирана пълна листа за общински съветници, с изключение на ПП ГЕРБ. Максималният брой на хората в листите, регистрирани в ОИК е около 18, коментира председателката Минка Колева. При положение че броят на съветниците в малкия парламент на Карнобат е 21. Броят на всички кандидати да седнат по банките и да решават съдбините на града е 162.


Анкета