Неделя, 24 Дек 2023
    
Бургас Спорт

Бургаски ученици и учители се докоснаха до легендите Карл Люис и Христо Стоичков

  24.09.2023 16:32  
Бургаски ученици и учители се докоснаха до легендите Карл Люис и Христо Стоичков

Дона МИТЕВА

Ученици и учители от осем училища от област Бургас отбелязха Деня на независимостта с участие в национален младежки форум “Достойни за България”, който се проведе в Пазарджик. Той продължи до днес. Бургаската група ще помни дълго форума, защото имаха шанса да се докоснат до големи имена от спорта и културата. Бзспорно най-върнуваща бе срещата с Карл Люис и Христо Стоичков.

 Мащабното събитие се реализира, за бургаската група под егидата на Областна управа - Бургас, в сътрудничество с Регионалното управление на образованието.

Бургаската група ученици и учители бе от СУ "Христо Ботев" - Айтос, и бургаските ПГЕЕ "Константин Фотинов", ППМГ "Акад. Н. Обрешков", АЕГ "Гео Милев",  ПГРЕ "Г. С. Раковски", ОУ "Елин Пелин", СУ "Петко Росен" и СУ “Иван Вазов”- Поморие. Тя бе съпроводена от началника на РУО-  г-жа Петя Петрова.

Събитието даде трибуна на   младежи, които свободно изразиха своята гледна точка  за патриотизъм, традиции и родина. Участниците в престижния форум се обединиха около идеята, че България не е просто нашата земя. България е усещане за принадлежност - миналото, настоящето и бъдещето на един народ. България е обич и дълг!

Панелистите - Христо Стоичков, Мариян Бачев, Ренета Камберова, Тодор Попов - кмет на Пазарджик, Александър Иванов - президент на Хебър и Николай Тодоров - спортен журналист добавиха много личен фокус върху темата чрез игри или лични истории.

 На събитието бяха презентирани младежките ученически отряди и тяхната връзка с родолюбивите традиции в страната ни. Специален гост на форума бе и легендарният Карл Люис, който предизвика възхищението на всички.

Учениците оставиха своя принос и в новата "Градина на света" - проект, реализиран от Тодор Попов- кмет на община Пазарджик, чиято идея е да се създаде пространство, което да отправи силно послание за обединеност.

В градината са направени кътове на различни държави, а посланиците  им се включиха в засаждането.

Такива кътове откриха и Христо Стоичков и Карл Люис, а цялото събитие завърши с много от музика и цветове.


Анкета

Мнения

Мнения
Ваня Андонова: Да бъдем независими по воля, дух и съзнание, защото страхът ражда ограничения
  22.09.2023 13:10      

Преди 115 години в гр.Велико Търново е обявена Независимостта на България! С този достоен акт, бъ