Неделя, 24 Дек 2023
    
ИЗБОРИ 2023

Костадин Димитров е кандидатът за кмет на Пловдив, в София Борисов избира между шестима

  24.09.2023 10:32  
Костадин Димитров е кандидатът за кмет на Пловдив, в София Борисов  избира между шестима

ГЕРБ номинира районния кмет на „Тракия“ Костадин Димитров за кмет на Пловдив. Неговата кандидатура беше обявена на брифинг от лидера на партията Бойко Борисов.

"На пръв поглед един тих и мълчалив човек, достоен, който много добре работи", каза Борисов.

"През изминалите години мога да изброя по памет направеното от ГЕРБ - училища, университети, театър, стадиони, огромна пречиствателна станция. Това е достатъчно основание да кажем на пловдивчани защо в лицето на Костадин Димитров даваме заявка на тези избори да ни дадете вашето доверие. Имахме много предложения включително и от IT сектора, но се спряхме на него. Той е тих и мълчалив. Успешен кмет на район "Тракия" три мандата", изтъкна още лидерът на Борисов, който първи посочи районния кмет като подходящ вариант за наследник на Здравко Димитров.

"Има с какво да сравнявате - с последните три години. Ако искате в Пловдив да става това, каквото става в държавата, вие си решавате. За последните три години за Пловдив няма нищо. Не една, не две години, а цели три", подчерта каза Борисов.

"Благодаря на генерал Борисов за доверието. Следвам го 17 години. Благодаря на членовете на партията от Пловдив, които ми гласуват доверие", заяви на свой ред Димитров.

"Преди време благодарихме на Зико, после на Иван Тотев. Сега координатор е Митко Колев. Бавно и постепенна правим смяна на поколенията в партията. При едни добри резултати на изборите, с нашето участие в сглобката, ще помагаме на Пловдив. Това ми е любим град", обясни последните рокади в местното ръководство Борисов.

На брифинга бяха обявени и кандидатурите за районни кметове на ГЕРБ в Пловдив. На пет от районите са нови лица, трима са от младежката организация на партията.

Борисов коментира и забавянето с обявяването на номинацията за кмет на София. Той каза, че има шест много добри кандидати за София.

"Сега като се прибера, ще преценя", добави лидерът. От два месеца кандидатите на нашите коалиционни партньори са надолу, само хейт. Когато си построил в София хиляди километри, паркове, фонтани, все ще намериш някое накриво поставено паве", обясни Борисов.

 

 


Анкета

Мнения

Мнения
Ваня Андонова: Да бъдем независими по воля, дух и съзнание, защото страхът ражда ограничения
  22.09.2023 13:10      

Преди 115 години в гр.Велико Търново е обявена Независимостта на България! С този достоен акт, бъ