Сряда, 20 Дек 2023
    
ИЗБОРИ 2023 Несебър

Три инициативни комитета, 14 партии и 5 коалиции влизат в битката за кмет на Несебър

  20.09.2023 14:56  
Три  инициативни комитета, 14 партии и 5 коалиции влизат в битката за кмет на Несебър

Максим МОМЧИЛОВ

СДС в Несебър се отцепи от ССД и ГЕРБ и се регистрира самостоятелно. Цветан Цветанов, представляващ КП „Заедно за силна община“ преупълномощи трети лица за регистрацията, а ПП ИТН, която винаги се регистрираше самостоятелно, за първи път прави коалиция. Местен общественик пък стана партиец.

Инициативен комитет за независим кандидат за кмет на община Несебър Николай Димитров вече е регистриран в Общинската избирателна комисия (ОбИК) – Несебър.

ОбИК вече е регистрирала кандидат за кмет на община Несебър от ПП „Възраждане“, а партията ще има кандидати за кмет на кметства и общински съветници. Същото се отнася и за регистрацията на ПП „Земеделски съюз – Александър Стамболийски“, както и за ПП „Български социалдемократи“.

За първи път се регистрира и коалиция от партии „Заедно за силна община“ („Републиканци за България“ и „Зелен съюз“). Към заявлението е приложено пълномощно от Цветан Цветанов (отстранен от ГЕРБ), в качеството му на представляваш коалицията, с което овластява Виктор Серафимов да представлява коалицията във връзка с регистрацията ѝ в ОИК, включително и с правото да преупълномощава трети лица с предоставените му права. Регистрацията е за кандидат за кмет на община Несебър, за кандидати за кметове в кметствата и общински съветници.

В регистрацията са вписани още от политически партии: „Средна европейска класа“, „Свобода“, МОРЕ, БЗНС, „Национално движение за стабилност и възход“, ГЕРБ, „Български съюз за директна демокрация“, ПП ССД, ПП СБОР („Справедлива България обединени родолюбци“), СДС и МИР.

Регистрирани са и други коалиции: ПК „Продължаваме промяната – Демократична България“, МК „Български гласъ“ /ПП „Български гласъ“, ПП „Има такъв народ“, ПП „Български възход“ и КП „Граждани за общината“, „Зелените“), ПК „БСП за България“, КП „Левицата“.

В инициативни комитети за независими кандидати са регистрирани: за с. Баня Росица Ракова – бивш председател на Инициативния комитет за референдума срещу обособяването на Обзор като община, и Жельо Желев за с. Гюльовца – досегашен, избиран от името на ПП МОРЕ.

 


Анкета

Мнения

Мнения