Неделя, 10 Дек 2023
    
Бургас

Горичка на Общинския съвет ще има в парк „Езеро“

  20.09.2023 14:28  
Горичка на Общинския съвет ще има в парк „Езеро“

Силвия Шатърова

Горичка на Общинския съвет се появи и ще се разраства в парк „Езеро“. Началото днес сложиха съветниците от отделните политически сили в мандат 2019-2023 година. Общо 16 ще са дръвчетата, освен съветниците, със свое дръвче са администрацията към местния парламент. Всичките иглолистни дръвчета имат и табелки. Дръвче имат председателят на ОбС-проф. Севдалина Турманова и кметът Димитър Николов.

„В края на мандата избрахме да се включим в инициатива да засадим дръвче, защото засаждането на дърво е засаждане на бъдеще и нов живот за нашия град. Тези елхички ще бъдат едно послание и вдъхновение за бургазлии, които искат да се борят за чист въздух и срещу климатичните промени“, заяви председателят проф. Севдалина Турманова.

Идеята е съветниците да се грижат занапред за своите дръвчетата, като с тях дадоха пример и следващите да мислят екологично за града и за неговото бъдеще.

В кампанията днес се включиха повечето общински съветници. Утре ще е последната сесия за този мандат на Общинския съвет, която ще завърши с церемониална снимка.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Делян Пеевски: Президентът се опитва да обърка посоката на държавата
  10.12.2023 17:36      

Президентът се опитва да обърка посоката на държавата, но с промените в Конституцията този срамен