Петък, 15 Дек 2023
    
Созопол

Тихомир Янакиев: Ако можех да върна времето сигурно щях да стана учител

  15.09.2023 17:21  
Тихомир Янакиев: Ако можех да върна времето сигурно щях да стана учител

Кметът на Община Созопол написа трогателен пост във връзка с първия учебен ден на сина си. Преди дни и в интервю за „Черноморски фар“ той сподели, че ако има нещо, за което съжалява от 4-годишния си мандат като кмет, то е че времето неусетно е минало и малкият Йордан е пораснал за първи клас, а дъщеря му вече е тийнейджърка.

Ето какво написа в социалните мрежи градоначалникът:

Времето измина неусетно. Този, най-малкия - Йордан, направо му пропуснах първите седем години. Днес го гледам, нареден сред първолаците, усмихнат, развълнуван...

Кога отмина това време? Замислих се, кога ми минаваше бавно времето, кога? В казармата и по време на рейсовете по океанските кораби. Аха, трудно ще е било тогава, за това ще да е текло по-бавно пустото му време.

Ами сега, сега какво беше? Лесно ли ми беше, че времето се изнизваше като пясък между шепите? Малкия Йордан с лъчезарната си усмивка ме върна към реалността: "Тате ще се снимаш ли с мен?"

"Разбира се бе, Данко". Стана ми много мило. Прегърнах го. Усетих биенето на сърчицето му под дланта си. Готово, снимката стана страхотна. Обходих с поглед класната стая. Радостната глъч на дечурлигата я изпълваше и ме караше да се чувствам някак спокойно. Ако върнех живота назад сигурно бих избрал да стана учител. Учител, ама, на ей тези - малките...

Из "Дневниците на един Кмет "


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения