Неделя, 10 Дек 2023
    
Бургас

105 първокласници тръгнаха на училище в СУ „Св. св. Кирил и Методий“/СНИМКИ/

  15.09.2023 12:46  
105 първокласници тръгнаха на училище в СУ „Св. св. Кирил и Методий“/СНИМКИ/

Весела Горанова

105 първокласници, разпределени в пет паралелки, чуха днес първия звънец в централното бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий". За тях този 15-ти септември ще е незабравим, защото ще се срещнат за първи път с училището, в което ще научат азбуката и ще създадат приятелства.

Официалното откриване на учебната 2023/2024 година в най-старото бургаско школо започна в 10.00 часа. Мажоретки, знамето на училището и пъривя звънец бяха част от тържествената програма. В словото си директорката Снежана Няголова им пожела да станат достойни граждани и горди българи. „Това ни вдъхновява и задължава да работим още по-упорито за изграждането на креативни и търсещи личности с изявен стремеж към творчество и духовно усъвършенстване“, заяви тя.

Всяка нова учебна година е ново начало, което носи смисъл  и радост.Училището е мястото, където целите се събират под общ покрив.

Така през тази учебна година в гимназята имат пълен прием в I, V и VIII клас. Традиционно на голям интерес се радват паралелките по изобразително изкуство в V и VIII клас, като приемът в тях е с задължителен изпит.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Делян Пеевски: Президентът се опитва да обърка посоката на държавата
  10.12.2023 17:36      

Президентът се опитва да обърка посоката на държавата, но с промените в Конституцията този срамен