Неделя, 10 Дек 2023
    
Бургас ИЗБОРИ 2023

Очаквано: ГЕРБ номинира Димитър Николов за кмет на Бургас

  12.09.2023 17:48  
Очаквано: ГЕРБ номинира Димитър Николов за кмет на Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Очаквано Димитър Николов ще е кандидатът за кмет на ГЕРБ в Бургас. Снимка на настоящия градоначалник с едно изречение, че е номиниран за кмет от ГЕРБ сподели във Фейсбук общинският лидер на партията – Андрей Рунчев.

Преди две седмици той коментира пред „Черноморски фар“, че: „Листата е на 80% готова. Има още някои неща, които трябва да се уточнят по нея. Отново смятам, че ще предложим най-балансираната и добрата листа, с най-добри обществени фигури и специалисти в тяхната област. Наистина се надявам, че те ще бъдат един добър отбор, който ще подкрепя бъдещия кмет на Община Бургас, който отново ще бъде г-н Николов“.

Тогава общинският председател коментира още, че е категоричен, че структурата в общината ще работи за максимално добри резултати - кмет на община, кметове на населени места и максимално голям брой общински съветници, които да дават необходимата подкрепа за развитието на Община Бургас.

„Програмата на нашия кандидат-кмет ще бъде доста амбициозна като всеки път. Всеки, който вземе участие в изборите ще даде своята подкрепа, за да можем да се поздравим с победа“, заяви той“, посочи тогава Рунчев.

На 2 септември на визита в бургаския квартал „Ветрен“ бе бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. На въпрос на „Черноморски фар“ кои от настоящите кметове ще бъдат отново кандидати той отговори, че със сигурност това са Димитър Николов и областния лидер Иван Алексиев – кмет на Поморие. Борисов каза също така, че на 15 септември ще стане ясно кои ще са кандидатите за кметове в останалата област.


Анкета