Неделя, 10 Дек 2023
    
Бургас Мнения

Марио Бакалов, пилот за Lufthansa: Аз съм българин и с гордост го показвам

  10.09.2023 17:50  
Марио Бакалов, пилот за Lufthansa: Аз съм българин и с гордост го показвам

Марио Бакалов е български пилот, мотивационен лектор и инициатор на проекти.

На 16.10.2016 той приземява за първи път най-големия пътнически самолет в света Airbus A-380 в София и така влиза в авиационната история на България.

Роден е на 12.5.1980 година в Берлин. До 1989 г. израства в София. След като навършва 9-год. възраст, заминава за Вайнхайм, Германия, където завършва гимназия. Марио е приет в авиационната академия на Lufthansa и започва обучението си за пилот. Живее със семейството си във Франкфурт, Германия.

Марио Бакалов е и добре познато лице в социални медии и в тв реклами.

В своите срещи и лекции Марио използва интересни модели и примери от живота и работата си, които насърчават участниците да вярват в себе си и в своите способности.

Като експерт в сферата на човешкия фактор и благодарение на дългогодишния му опит като пилот и авиационен преподавател, Марио е ценен гост на международни медицински конгреси и мероприятия.

Силната му връзка с България го кара да прекарва често време в страната и да поддържа добри контакти с роднини и приятели, както и с признати родни личности.

 

Интервю на Дона МИТЕВА

 

 

– Г-н Бакалов, Вие почивате на къмпинг в Черноморец. Какво Ви мотивира да изберете родното Черноморие?

– Да, това ми е втора поредна година на къмпинга в Черноморец и може би десета поредна в района на Созопол. Причините са няколко. На първо място, моето семейство прекарва летата си тук и аз искам да съм близо до тях, защото в моя забързан и динамичен живот това е единствената възможност да сме заедно за известно време.

Около Черноморец и Созопол почиват и голяма част от моите приятели, така че това е още една прекрасна възможност да видя и тях.

Не на последно място признавам, че харесвам много Южното Черноморие, успявам наистина да се откъсна от забързаното ежедневие и да се наслаждавам на хубавите гледки, както и на традиционни къщи, които ми напомнят на моето детство и времето, прекарано при баба и дядо.

– Имате ли любими места у нас и в чужбина?

– Докато бяха живи моите баби и дядовци, много обичах да ги посещавам. Едната ми баба е от Троянския край, по-точно село Дълбок дол, другата е от Варна. Също така имаме къща в село Караш, близо до град Роман, където дядо ми ме водеше на риболов.

Извън България също има много хубави места, Европа е прекрасна. Предпочитам обаче големите градове по света като Банкок, Сингапур, Лос Анжелис, Рио де Жанейро.

Най-любимият град ми е Кейптаун, Южна Африка.

– Вие сте мотивационен лектор, много хора също Ви следват в социалните мрежи – каква е мисията Ви?

– Основното ми желание е да вдъхновя хората на тема авиация и да бъда реален пример за младите, че всичко е възможно, стига човек да иска и да се ангажира изцяло. Ако мога да накарам хората да чувстват моята страст и моята любов към авиацията, то мисията ми е изпълнена.

– Българското знаме или други чисто български неща – като баничката, бозата, присъстват често в снимките и видеата, които публикувате. Това вашето разбиране за патриотизъм ли е… Имате ли си талисман?

– Аз съм българин и с гордост го показвам. От повече от 10 години нося българското знаме под формата на значка на моя ревер и с удоволствие разказвам на моите колеги или пътници коя е моята родна страна. Специален талисман нямам, но българското знаме и значката са винаги с мен.

– Какъв е ключът към успеха?

– С опита ми в живота и професията научих с годините една полезна настройка към предизвикателствата. Виждам ги като нещо трудно, но същевременно интересно и вълнуващо. Като ситуация или период, в който съм на изпитание и имам възможност да докажа какво мога и че ще успея да се справя. Разбира се, случва ми се като на всеки човек да се притеснявам или тревожа, но винаги се опитвам да се фокусирам напред и в това какво мога да постигна с дадените ресурси, а не с кое не мога да се справя. Силните и успешни хора не са задължително тези, които печелят, а тези, които не се предават когато срещат несполуки, които се учат от грешките си и вярват в едно по-светло бъдеще, което са способни сами да изградят.


Анкета

Мнения

Мнения Царево
Кметът на Царево: Ще предложа една от улиците да носи името на д-р Даниела Йорданова
  09.09.2023 11:05      

Кметът на Царево ще предложи на общинския съвет една от улиците да носи името на една от загинали