Петък, 08 Дек 2023
    
Общество Царево

Стихията погълна и стопанство от около 70 крави

  08.09.2023 17:38  
Стихията погълна  и стопанство от около 70 крави

Дона МИТЕВА

Трагедията на разрушението започва да добива още по неподозирани размери. След болката по загиналите, шока от изчезналите автомобили, каравани и покъщнина, след отводняването на приземни етажи и мазета идва ред на животните.

Благодарение на Кина Атанасова и дъщеричката  й в Царево бе спасено кучешко семейство, което е настанено вече в Animal SOS-Burgas, но не се знае и още колко домашни любимци са се издавили във водния ад.

Трагедия има и за селските стопани. Димитрина Георгиева пусна в социалната мрежа потресаващи снимки и сърцераздирателен текст:

„Съболезнования на близките на загиналите от наводненията в Царево, Лозенец както и в цялата страна. Искрено съжалявам и за хората с пострадали имоти, но не мога да не споделя и за нашата загуба.

В следствие на бързо придошлата река Караагач за два часа се издавиха около 70 крави. Пиша около, защото продължаваме с издирването на труповете на загиналите животни. Част от тях морето погълна, като се надяваме да изплуват на някой плаж, други в блатата, трети останали заклещени в дърветата покрай реката. Разбирам,че ще има хора,които ще кажат, че това са просто животни. Да,но това бяха нашите животни, дългогодишен, черен, къртовски труд. За тази трагедия никъде НИЩО, нито дума. Незнам кой и как ще изчислява последствията от наводненията , но нека се обърне внимание и на нас животновъдите, защото картината на този ужас от наводнението е много по – голяма“.

Загубата наистина е голяма кравите не са само просто животни, те са живота на тази жена. Дано при оценяването на щетите тя не бъде подмината и получи възможност да стартира отново стопанството си.

Със сигурност има издавени и други домашни животни.


Анкета

Мнения

Мнения
Премиерът Денков за Царево: Това е бедствие, но трябва да се раздели риска от природата и този, който идва от човека
  07.09.2023 09:23      

  В следващите дни ще се оценят най-спешните ремонти след наводненията и ще