Четвъртък, 28 Сеп 2023
    
Бургас ИЗБОРИ 2023

Одобриха част от червените кандидатури за кметове от региона. Вижте кои!

  10.09.2023 17:04  
Одобриха част от червените кандидатури за кметове от региона. Вижте кои!

Дона МИТЕВА

В Карнобат ще бъде издигнат Тодор Байчев, в Малко Търново социалистите ще подкрепят Илиян Янчев, в Руен – кандидат ще бъде Ибрахим Мустафа, в Созопол – Тихомир Янакиев, в Средец – Йона Чобанова. Това стана ясно след заседанието на Националния съвет  на столетницата днес.

Кандидатът за кмет на Бургас ще бъде обявен на 16-и септември.Станимир Баев бе избран за кандидат за кмет на социалистите в Бургас по време на XXII – та общинска конференция на партията, която се проведе преди седмица в Бургас. Неговата кандидатура ще се разгледа заедно с останалите от областта на второто заседание, потвърди Атанас Зафиров, зам.-председател на БСП.

Националният съвет на БСП одобри 138 кандидати за общински кметове и листи за общински съветници. На заседанието си днес ръководният орган на социалистическата партия прие и платформа за предсрочни избори. Като акцент в нея бе посочено:

В годините на управление на ГЕРБ беше изграден модел на задкулисие и олигархични зависимости, корупционни обвързаности, отклоняване на обществен ресурс от българския и от европейския бюджет в огромни размери. Този модел намери своята опора в местната власт и пусна корени в нея чрез управляваните от ГЕРб общини. Всички опити моделът да бъде разграден на централно равнище се сблъскваха с умело окопаните в местната власт негови метастази. Ето защо, местните избори на 29 октомври са отдавна чакана възможност за кардинална промяна в управлението на държавата и окончателно пресичане на корените на отровната система, която обезсилва България. Надеждата този път ще тръгне отдолу.

БСП ще регистрира документите си за участие в предстоящите местни избори в ЦИК на 11.09.2023 /понеделник/ в 11.00 ч.