Събота, 09 Дек 2023
    
Царево

16 екипа служители от различни структури на МВР са включени в битката с последствията от потопа в Царево

  09.09.2023 17:01  
16 екипа служители от различни структури  на МВР са включени в битката с последствията от потопа в Царево

Пети ден служители от няколко структурни звена на МВР са ангажирани с различни дейности  на територията на община Царево. 

Пет екипа полицейски служители от ОДМВР - Бургас регулират на пътното движение на засегната от наводненията територията. Засиленото полицейско присъствие по всички пътни артерии в рисковите зони продължава, като посредством линеен контрол се следи за възможни свлачищни процеси на скална и земна маса и своевременно предприемане на мерки за недопускане на рискови ситуации. Екипите следят и за евентуални мародерски действия, охранявайки зоните с повредена или унищожена собственост на гражданите.

Два екипа на Зонално жандармерийско управление - Бургас осъществят обходи в районите на с. Лозенец, к-г „Оазис“ и к-г „Арапя“, а един се намира на КПП – р. Караагач.

Два екипа от Граничен полицейски участък – Царево охраняват падналия мост от Царево за Ахтопол, а един е на падналия мост на р. Караагач. Два мобилни екипа са на територията между Царево и Лозенец, като сред задачите им е и тази по охрана на зоните с безстопанствено имущество.

Служителите от РДПБЗН – Бургас продължават с дейностите по отводняване на големия микроязовир към с. Лозенец, поради належащ спешен ремонт на компрометираните язовирни стени. Друг екип е ангажиран с доставянето от Пловдив на фургон за жилищни нужди на бедстващо семейство, собственост на ГДПБЗН. Той вече е монтиран и може да обитава. Два екипа огнеборци осъществяват отводнителни действия в к-г „Оазис“.

 


Анкета

Мнения

Мнения Царево
Прокуратурата в Бургас: Има достатъчно данни за престъпление за трагедията в Царево
  08.09.2023 20:56      

Има достатъчно данни за престъпление и екип от следователи разследва причините за смъртта