Четвъртък, 07 Дек 2023
    
Царево

100-тонен кран и 41-тонен багер разрушават моста на пътя Царево – Ахтопол

  07.09.2023 17:43  
 100-тонен кран и 41-тонен багер разрушават моста на пътя Царево – Ахтопол

Продължава транспортирането на конструктивните елементи за временното метално съоръжение, което ще бъде изградено при Царево. По него ще преминават превозните средства до 12 тона от разрушения мост на пътя Царево – Варвара. Всички елементи ще бъдат доставени до утре - 8 септември, и ще започнат монтажните работи. Предвид големият габарит и тегло безопасното движение на транспортната техниката се извършва по-бавно. Работата на терен се изпълнява от специализирана техника с 41-тонен багер и 100-тонен кран, с които трябва да се демонтира компрометираният мост.

До изграждането на временното съоръжение трафикът е насочен по обходен маршрут. Превозните средства до 12 т от Царево в посока Ахтопол преминават по третокласния път III-9901 Китен – Царево, подминава се входът за Царево и на следващата отбивка се завива наляво покрай електроразпределителната станция и пожарната. След това се преминава през квартал „Мандрата“ до ул. „Нестинарка“, през квартал „Василико“, къмпинг „Нестинарка“ до кръстовището за село Бродилово и от третокласния път III-9901 до Ахтопол и обратно.

Движението по пътя Царево – Малко Търново след с. Изгрев е ограничено в една лента по съоръжението за МПС до 3,5 т. То също е компрометирано от обилните валежи. В момента се правят огледи и се описват щетите. По съоръжението над р. Караагач между Китен и Царево е въведена временна организация на движение в една лента за МПС до 12 т, поради необходимостта от стабилизиране на преходна плоча преди моста.

Агенция „Пътна инфраструктура“ и пътноподдържащата фирма предприе спешни мерки за почистване на пътищата в района на Царево от свлечените камъни, земна маса и дървета, като към района на бедствието е насочена допълнителна техника и екипи. Продължава обследването и описването на щетите на участъците и съоръженията, които за засегнати от обилните валежи.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Премиерът Денков за Царево: Това е бедствие, но трябва да се раздели риска от природата и този, който идва от човека
  07.09.2023 09:23      

  В следващите дни ще се оценят най-спешните ремонти след наводненията и ще