Петък, 03 Nov 2023
    
ИЗБОРИ 2023 Созопол

ГЕРБ-Созопол все още без кандидат за кмет на общината

  04.08.2023 16:50  
ГЕРБ-Созопол все още без кандидат за кмет на общината

Георги РУСИНОВ

Структурата на ГЕРБ в Созопол все още е без излъчен кандидат за кмет на общината. Това коментира за „Черноморски фар“ общинският лидер и общински съветник Светлана Лулева.

„Направили сме събрание, имаме номинации и излъчени кандидати в общината, както за кметове на населени места, така и за общински съветници. За позицията на кмет на Община Созопол нямаме направена номинация за кандидат. На този етап преценихме, че от членовете на ГЕРБ липсва подходящо лице, което да излъчим като кандидат за общински кмет“, заяви тя.

Лулева добави, че е обсъждан вариант за подкрепа на друг кандидат, или на такъв издигнат от гражданска квота.

„Не мога категорично да ви потвърдя, или да го отхвърля като вариант. Има още време до изборите. Може да излезем с кандидатура, може и да не излезем. Може да решим да подкрепим някой друг. Но на този етап нямаме твърдо решение“, каза общинският лидер.

По населени места с избираеми кметове ГЕРБ ще има кандидати почти навсякъде, посочи Лулева.

„Заложили сме си на нашите кметове, които и в момента са действащи. Говоря за Росен, Равна гора, Зидарово. Нови лица имаме за останалите населени места, включително и за Черноморец, Равадиново, Габър, Крушевец, и Индже Войвода. Единствено към момента липсва кандидатура за Атия, но темата остава отворена. До изборите има време и не мога да кажа на този етап дали там ще останем без кандидатура или ще излъчим“, добави тя.

На предходните избори кандидат за кмет от ГЕРБ бе бившият председател на Общински свет – Созопол по времето на бившия кмет Панайот Рейзи – Красимира Германова. Тя достигна до балотаж, който загуби от настоящия градоначалник – Тихомир Янакиев.


Анкета

Мнения

Мнения
Делян Пеевски: Идеите за промени в Конституцията са на ПП-ДБ и ГЕРБ, ние само ги припознахме
  03.08.2023 19:05      

Главният прокурор да е с един петгодишен мандат   Всички предложения за пром