Четвъртък, 02 Nov 2023
    
Бургас Общество

Шофьори пропищяха от лошото състояние на Подбалканския път

  03.08.2023 17:17  
Шофьори пропищяха от лошото състояние на Подбалканския път

Георги РУСИНОВ

 

Шофьори пропищяха от лошото състояние на Подбалканския път. Отсечката Карнобат – Айтос – Бургас тези дни бе доста натоварена, тъй като заради задръствания по АМ „Тракия“ на пътуващите към морето се наложи да ползват стария път като алтернативно трасе.

Читатели на „Черноморски фар“ алармираха за лошото му състояние до бургаския квартал „Ветрен“. Те споделиха, че не е нормално първокласен, важен път да е в такова състояние – с дупки на немалко места и коловози от тежките камиони. Има множество кърпежи по пътя. На самата отсечка голям ремонт не е правен вече дълги години.

С пускането на последната част от автомагистрала „Тракия“ той сякаш бе забравен, тъй като трафикът към морето се измести по нея. В дни на интензивно ползване обаче шофьорите се притесняват от инциденти, тъй като лошото състояние на Подбалканския път в тази му част създава предпоставки за катастрофи.

„Черноморски фар“ следи темата и неведнъж сме писали за това. Изпратили сме и официално питане до Агенция „Пътна инфраструктура“ защо ремонтът на отсечката се бави. 


Анкета

Мнения

Крими Мнения Общество