Вторник, 31 Oct 2023
    
Бургас

Новият областен управител встъпи в длъжност, зае се с ВиК и децентрализацията

  01.08.2023 12:28  
Новият областен управител встъпи в длъжност, зае се с ВиК и децентрализацията

Силвия Шатърова

Новият областен управител на Бургас Пламен Янев встъпи официално в длъжност. Днес бе първата му изява пред медиите. Той заяви, че усеща пълна подкрепа от съпартийците –„Продължаваме промяната“, като е категоричен, че няма да допусне политическо напрежение и даде да се разбере, че не желае заместник от ГЕРБ. „Предпочитам да остане този екип!“, заяви той.
Янев и заместничката му Мария Ценова, която остава на поста от управлението на служебния кабинет, наблегнаха на приемствеността и че двамата са работили съвместно добре.

Цената на водата, проблема с ремонта на язовир Ясна поляна и повече правомощия на Областните съвети за развитие са сред основните приоритети на Янев.
Следващият четвъртък ще заседава асоциацията на ВиК, като са поканени всичкикметове и на дневен ред ще се постави поевтиняване цената на водата. Според Янев тя може да се намали с около 60-80 стотинки.

Все пак последна дума за нея има КЕВР.

Каква е ситуацията около ремонта на язовир Ясна поляна“ след първия етап на реконструкцията на пречиствателна станция е другият проблем, свързан с ВиК.

В началото на юни след заповед на бившия областен управител започна спешен ремонт на пречиствателната станция. Тогава се твърдеше, че проблеми за населението няма да има. Такива обаче започнаха, след което ремонта, който бе обявен за спешен, е спрян.

Днес Янев заяви, че въпреки спрения ремонт непрекъснато получава оплаквания от населени места за проблеми с водоподаването.

Аспект в неговата бъдеща работа е и пускането на обществена поръчка за събаряне на незаконното строителство в парк „Росенец“, за което вече има влязло в сила решение. Обществената поръчка ще бъде пусната в най-кратки срокове.

 


Анкета

Мнения

Крими Мнения Общество