Четвъртък, 26 Oct 2023
    
Айтос

Ураганният вятър изкорени дървета в Айтос, подпали пожари

  27.07.2023 10:32  
 Ураганният вятър изкорени дървета в Айтос, подпали пожари
  НП

Ураганният вятър снощи  изпочупи клони и изкоренени дървета в Айтос. Още сутриинта в чевъртък общинските работници се заеха с разчистването по централната градска улица "Цар Освободител", ул. "Славянска", на кооперативния пазар и в различни квартали на града. Премахнато беше изкоренено от вятъра дърво пред общинската сграда. На ул. "Кирил и Методий", огромен клон падна върху партиран лек автомобил и причини щети. "Много са падалите клони, ще се премахнат изкоренените дървета, не по-малко от два дни ще продължи разчистването", коментира кметът Васил Едрев..

Няколко пожара гасиха в сряда през нощта и сутринта в четвъртък дежурните екипи на Районна служба "ПБЗН" - Айтос. Първият сигнал е за пожар до склада на ж.п. гарата. Огънят е потушен, горели са сухи треви и паднала листна маса, няма материални щети, съобщи инспектор Николай Преснаков, ръководител на екипа. Вторият сигнал приет от РС ПБЗН - Айтос, малко преди 23 часа, е за пожар в землището на село Съединение. Два пожарни автомобила от Айтос са се включили в гасенето, огънят е унищожил 60 дка пшеница.

В 7.25 часа е подаден сигнал за пожар на пътя за с. Малка поляна. На крайпътната линия, растителни отпадъци подпалил К.Х. от Айтос Има свидетел, че палежът е умишлен. Огънят е обхванал 220 кв. м треви. На място, служители на РУ-Айтос са задържали извършителя.

Айтоските огнеборци гасиха още един пожар в сухи треви през нощта - в района на "Трите братя". Пожарът е потушен, но дежурен екип на службата и екип на сектор СОД останаха на място и в четвъртък, защото имаше опасност силният вятър отнова да разпали огъня. В сряда през нощта, пожар имаше и край с. Карагеоргиево - бързо е потушен, горели са сухи треви.

НП


Анкета

За кой кандидат за кмет на Община Бургас ще гласувате?


Резултати

Мнения

Мнения
Пеевски: Няма да подкрепим идеята за лимит в мандатите на кметовете
  26.07.2023 13:48      

ДПС няма да подкрепи идеята на ПП-ДБ да се въведе лимит в мандатите на кметовете. То