Сряда, 25 Oct 2023
    
Бургас

ГЕРБ отново се доверява на Димитър Николов, няма да търси друго лице за кмет

  26.07.2023 17:36  
ГЕРБ отново се доверява на Димитър Николов, няма да търси друго лице за кмет

Силвия Шатърова

ГЕРБ – Бургас единодушно издигна номинацията на кмета Димитър Николов и няма да търси друго лице за местния вот наесен, става ясно от последното затворено събрание на местната структура, за което се разчу вчера и днес.

Така отпада основната въпросителна, която витаеше в публичното пространство – ще има ли друга кандидатура ГЕРБ, или ще заложи на сигурната номинация на кмета Димитър Николов за пети мандат.

Протоколът вече е изпратен в централата, която трябва да вземе крайно решение. Номинацията бе потвърдена от общинския лидер Андрей Рунчев.

На практика с това се загърбя предишна идея на лидера Бойко Боисов, че няма да издигне Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, но това беше преди години, докато на последното заседание във Велико Търново лидерът Борисов е заявил, че Димитър Николов е човекът, на когото партията има доверие.

Освен това социологически проучвания сочат, че Димитър Николов няма алтернатива и затова би следвало във времена на криза да се заложи на сигурна номинация.

На заседанието на ГЕРБ – Бургас са излъчени и 67 номинации на кандидати за общински съветници. Сред тях има както нови лица, така и познати от настоящия местен парламент. Ще има баланс между познати и нови имена, както ще присъстват и хора от гражданската квота, стана ясно още.


Анкета

За кой кандидат за кмет на Община Бургас ще гласувате?


Резултати

Мнения

Мнения
Пеевски: Няма да подкрепим идеята за лимит в мандатите на кметовете
  26.07.2023 13:48      

ДПС няма да подкрепи идеята на ПП-ДБ да се въведе лимит в мандатите на кметовете. То