Сряда, 18 Oct 2023
    
Сунгурларе

Жители на сунгурларските села за разбития път на Ришкия проход: „Искаме спешен ремонт сега, а не след три години“

  19.07.2023 13:49  
 Жители на сунгурларските села за разбития път на Ришкия проход: „Искаме спешен ремонт сега, а не след три години“

„Нито една институция не ни обърна внимание, продължаваме с битката“, категорични са хората

Силвия Шатърова

 

 

Жители на четири сунгурларски села – Вълчин, Лозарево, Прилеп и Подвис излязоха днес на протест и за два часа затвориха движението през Ришкия проход до село Вълчин. Поводът – разбитият път и нехайството на институциите. Още в понеделник те внесоха искане и заявиха, че предстои блокада, защото не издържат на всекидневния транспортен ужас и са потърпевши от дупките по трасето. Припомниха и за смъртния случай преди месец с жител на село Подвис.

Вижте нашата тема в развитие:

Адресираха писмо до АПИ, МРРБ, Европейски център за транспортни политики, Народно събрание, национални медии. „Нито една институция не дойде и не обърна внимание, крайно сме разочаровани“, заяви пред „Черноморски фар“ организаторката на протеста Ирена Ангелова.

След като стана ясно, че ще излязат на протест, от Пътната агенция заявиха, че пътят ще бъде кърпен това лято, а през 2025 година е предвиден основен ремонт.

„Не сме доволни от този отговор. Каква е тази процедура, че са нужни две години за нея? Това е стратегически път, главен, втори по значение след магистралата. По него преминава трасето за Румъния, това е недопустимо“, заяви още Ангелова.

Проблемният път влиза на няколко пъти и на парламентарен контрол. С него са се занимавали депутатите Галя Желязкова и Севим Али.

Последното питане на Севим Али, Фатме Рамадан и Ешереф Ешереф  от ДПС е от юни тази година, като въпросът е: „Има ли средства за цялостна рехабилитация през 2023 година?“. Отговорът отново е, че се изготвя технически проект и  евентуално ще бъде ремонтиран през 2024 – 2025 година.

Хората обаче са категорични, че ще продължат с протестите

 

 


Анкета

За кой кандидат за кмет на Община Бургас ще гласувате?


Резултати

Мнения

Мнения
Вицепрезидентът Илияна Йотова в Созопол: Народ, който притежава личности като Левски не може да бъде народ от периферията
  18.07.2023 14:04      

При откриването на паметника на Левски в Созопол официален гост бе вицепрезидентът Илияна Йотова.