Неделя, 15 Oct 2023
    
Айтос

В Айтос се търсят опоненти на Васил Едрев за местния вот

  16.07.2023 12:43  
В Айтос се търсят опоненти на Васил Едрев за местния вот

Георги РУСИНОВ

 

Предизборната ситуация в Айтос към момента все още е обгърната в мъгла. Единственият сигурен кандидат за кмет е сегашният от ГЕРБ – Васил Едрев. Градоначалникът може да се похвали със силен предходен мандат, в който доста държавни средства се вляха в града по различни проекти, които се реализираха. Дори и политическите опоненти са категорични, че няма как Едрев да не се кандидатира.

При другите партии обаче, изглежда, още е много рано да се говори с категоричност за кандидати за кметове. Слухове изпращат младата надежда на БСП Атанас Маринов като евентуален кандидат наесен. Друго име от левицата, за което се говори, е добре познатата Милена Куртова-Радева.

От щаба на ДПС също засега темата не се коментира. Изчаква се събрание на централно ниво, на което ще се обсъждат вътрешните номинации. Движението традиционно издига свой кандидат за кмет в последните години.

От свои източници „Черноморски фар“ научи, че листа с кандидати за съветници и кандидат за кмет почти сигурно ще има под някаква форма ПП/ДБ. Тъй като обаче нямат структура в Айтос, кандидатите в нея ще са безпартийни. Спрягат се няколко евентуални кандидатури за кмет, но имената все още се пазят в тайна.

В града от няколко места се говори и за независим кандидат за кмет, който да бъде подкрепен от няколко партии, които ще участват само с листи за общински съветници. Коя е загадъчната фигура обаче все още не ясно. Повече яснота ще има най-вероятно през август.

Не е за пренебрегване фактът, че голяма част от местните структури следят случващото се в София и работата на коалиционното правителство, преди да вземат решения на местно ниво.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Ива Пехливанска, председател на Съюза на парамедиците в България:  Професията „Парамедик“ не е регулирана в България
  15.07.2023 12:12      

Специалистите работят на длъжности, които са далеч от нивото на квалификация