Събота, 14 Oct 2023
    
Карнобат

Стари играчи на сцената за местните избори в Карнобат

  15.07.2023 17:53  
Стари играчи на сцената за местните избори в Карнобат

Дона МИТЕВА

Докато още във всички политически партии текат номинации за предстоящите наесен кметски избори, в община Карнобат принципно не се очакват сериозни изненади.

Много преди началото на кампанията се знае, че сегашният кмет Георги Димитров, който е на този пост от 2007 година, ще се кандидатира отново. Това самият той потвърди пред наш репортер по време на старта на жътвата в село Кликач.

Отпразнувалият преди броени дни 66-и рожден ден, според местните си остава основен претендент и трудно преодолим противник.

Традиционно и в тази предизборна надпревара се очаква да се впусне бившият депутат от БСП Тодор Байчев, който в последните няколко избора за народни представители бе подреден на трето място, но демонстрира висок личен вот. За намеренията му потвърдиха от БСП, въпреки че при столетницата продължават да вървят процедурите по устав, които предхождат издигането на самите кандидатури и подреждането на листите.

 

Ще има ли 5 мандат за Георги Димитров?

 

 

Георги Димитров получи с около 300 гласа повече от кандидата на левицата Тодор Байчев и така отвоюва четвъртия си мандат.

 

 

Бившият зам. областен Владимир Крумов отказва да влезе в битката

 

 

Третият в предната надпревара – бившият зам. областен управител Владимир Крумов бе категоричен, че няма да се кандидатира. Той подчерта, че и в ГЕРБ вървят още номинациите и не се знае кой ще е кандидатът за кметския пост, но с готовност ще му помага по време на кампанията.

Слуховете в средите на хората на Бойко Борисов казват, че има достойни, които да влязат в надпреварата. Като такъв се спряга името на бившия общински съветник Чавдар Ненчев. Не са за подценяване и сегашните му колеги от малкия парламент Христо Георгиев и Антоанета Пенева.

Карнобат е земеделски край, където има финансово стабилни фермери и собственици на фирми. Дали те ще издигнат свой кандидат за градоначалник, или ще припознаят някой от вече известните, засега остава неизяснено.

Все пак битката тепърва предстои и само системните партии на това предварително ниво донякъде са предсказуеми. За останалите играчи на политическата арена дори е трудно да се предполага на този етап.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Светла Стоева, ръководител на хорова школа „Милка Стоева“:      Нашето изкуство е трудно, некомерсиално и не особено популярно
  10.07.2023 12:02      

Светла Стоева е ръководител на хорова школа „Милка Стоева“ и диригент на