Вторник, 26 Сеп 2023
    
Бургас Култура

Арт фестивалът „Сезони“ събира край морето 232 деца и юноши

  27.06.2023 13:08  
Арт фестивалът „Сезони“ събира край морето 232 деца и юноши

От 30 юни до 2 юли експозиционен център „Флора“ ще бъде домакин на арт фестивала „Сезони“. Организатори са Народно читалище „Пробуда 1880“ и Община Бургас.

Фестивалната програма включва няколко конкурса, детски работилници, изложби, пленер и съпътстващи прояви. Заявка за участие в конкурсите са направили 232 деца и младежи на възраст от 4 до 19 години. Те са от 14 града от цялата страна, както и млади творци от Армения, Италия, Русия, Беларус, Израел и Швейцария.

Официалното откриване на фестивала ще се състои на 30 юли, от 11.30 часа. Конкурсът за младите поп и рок изпълнители се провежда в три направления: традиционният конкурс „Сезони“, където се представят с една българска и една чужда песен; конкурс с песните на композитора Стефан Диомов; конкурс с песните на композитора Тончо Русев.

Конкурсът „Моето усмихнато лято“ обединява малки художници, приложници и фотографи. Наградените творби могат да бъдат разгледани в дните на фестивала.

Традиционният пленер на територията на Морската градина ще започне от 11 часа на 30 юни.

Младите актьори ще представят откъси от детски пиеси и ще поканят присъстващите на открита репетиция.

От 10.30 часа сутринта през трите фестивални дни ще работят детски творчески ателиета, в които могат да се включат всички желаещи.

Гала концертът и награждаването на участниците в конкурсите ще е на 2 юли, неделя, от 19.00 часа.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Николай Василев, режисьор: Ваклуш казваше, че съществуваме, но не живеем
  26.06.2023 15:32      

„Няма зло, има нееволюирало добро“ е сред основните учения в „Пътя на м