Понеделник, 04 Сеп 2023
    
Сунгурларе

Изземват документи от Община Сунгурларе, кметът спокоен – не се притеснява

  05.06.2023 13:14  
Изземват документи от Община Сунгурларе, кметът спокоен – не се притеснява

Полиция под надзора на прокуратурата в Бургас извършва претърсване и изземване в общината на Сунгурларе.

Органите са влезли днес, а разследването е поето от Окръжната прокуратура. В операцията участват и от отдел Организирана престъпност.

Целта на извършващото се претърсване е към досъдебно производство образувано за престъпление по служба да бъдат приобщени документи и други доказателства.

За коментар по случващото се потърсихме кмета на Общината д-р Георги Кенов. Той заяви: „Прокуратурата изземва договори между животновъди, земеделски производители за пасища, отдадени от общината. Ние сме предоставили копия, сега искат оригиналите“.

Кметът подчерта, че не е притеснен от случващото се . Според него акцията е продължение на войната, която съществува между ОбС и големият земеделец Николай Киров с него. По не потвърдени данни кметът смята, че има фалшифицирани договори за аренда.

„Случващото се нито ме плаши, нито ме дискредитира. Мога да кажа, че ние сме длъжници на животновъдите, защото имаме около 50 хиляди декара пасища, като голяма част от тях – 30 хиляди са захрастени и не могат да бъдат раздавани за ползване. Има наредба да се предоставя на животновъдите за определен брой животни, определени декари. Ние ги отдаваме под наем. За мене нарушения при отдаването няма“,коментира кметът.

По думите на кмета д-р Кенов компетентните органи трябва да се произнесат за това, дали сред договорите, които зърнопроизводителят е подписвал за аренда има и такива, които са фалшиви. „Аз ще наредя от утре да има проверка на договорите за  наемането на общинска земя“,заключи д-р Кенов.

Явно една част от  вътрешните конфликти в Община Сунгурларе ще преминат и през полицията и прокуратурата.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
 Меджидиев: Първите медицински хеликоптери ще пристигнат по-рано от предвиденото
  03.06.2023 11:03      

Първите медицински хеликоптери пристигат у нас по-рано от предвиденото. Това заяви пред БНТ служе