Четвъртък, 31 Авг 2023
    
Айтос

14 блока от Айтос участват в първия етап за саниране

  01.06.2023 12:01  
 14 блока от Айтос участват в първия етап за саниране

14 сдружения от Айтос участват в първия етап от процедурата по саниране на жилищни сгради за общо над 14 000 000 лева.

„Искам да благодаря на айтоските сдружения, които минаха през всички етапи на процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап 1“. 14 сдружения на собственици подадоха в Община Айтос пълния набор от съпътстващи документи за участие в процедурата. Спазени бяха сроковете и тези сдружения са с подадени проектни предложения за участват в процедурата за саниране на многофамилни жилищни сгради“, заяви кметът  Васил Едрев.

По процедурата кандидатстват 14 жилищни блока в град Айтос, с обща разгъната застроена площ от 42 314, 24 кв. м. Подадени са проекти на обща стойност 14 770 847,17 лв.

Изискванията включваха паспортизация на сградата и енергийно обследване, които понякога отнемат повече от месец. Но независимо от трудностите, и ръководствата на сдруженията, и Общинската администрация работиха търпеливо и последователно, и се справиха с нелеката задача.

Подписани са споразуменията за партньорство между сдруженията на собствениците, подали документи, и Общината. Община Айтос подаде в срок проектните предложения за оценка до Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Поздравявам сдруженията и администрацията за общите усилия, с които успяха да приключат този етап на процедурата. Какво следва? МРРБ ще назначи оценителна комисия, която ще има определен срок да направи класиране на всички проекти. Класацията ще е единна за цялата страна. А след подписване на договори с Управляващия орган, Общината ще поеме подготовката за избор на изпълнители за изпълнение на заложените дейности.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Посланик Мертен от Бургас: Не съм обсъждал имена с никого, това не е моята работа тук
  30.05.2023 18:41      

Георги РУСИНОВ   Американският посланик Кенет Мертен коментира скандалн