Сряда, 30 Авг 2023
    
Бургас Любопитно

Бионавти завладяват Бургас за Деня на детето

  31.05.2023 14:37  
Бионавти завладяват Бургас за Деня на детето

Специална програма ще потопи малчуганите в приказката за „Къщата на бъдещето“ 

На 1 юни от 17:00 до 19:00 ч. пред Експо център „Флора“ в Бургас ще се проведе специална празнична програма по повод Деня на детето. Тя е част националната конференция „Нулевоенергийните сгради: Бъдещето е сега“, организирана от Центърът за енергийна ефективност „ЕнЕфект“ и Общинската мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия“, с подкрепата на община Бургас.

Програмата за 1 юни включва увлекателни игри с научна насоченост, които ще заредят децата с чудесни емоции и ще ги потопят е приказката за „Къщата на бъдещето“. Представителите на Училището за соларни специалисти ще предизвикат креативността на малчуганите и ще им покажат как да станат бионавти – да планират марсиански и подводни градове под куполи, създавайки свои собствени мини-биосфери с живи растения. Това уникално преживяване ще ги насърчи да развият своето въображение и научат повече за околната среда. Така Училището ще демонстрира своя основен принцип – учене чрез правене. 

„Подготвили сме интересни демонстрации и интерактивни дейности, които ще запознаят децата със света на науката и иновациите“, уточнява Драгомир Цанев, изп. директор на организатора „ЕнЕфект“. „Посетителите ще могат да разгледат „Къщата на бъдещето“, част от проекта NZEB Ready, както и да проследят демонстрация на основните принципи на енергийната ефективност. За тази цел сме изработили специални макети за деца. Така всяко дете ще има възможност да се докосне и да разбере повече за енергийната ефективност и ще получи образователна книжка с илюстрации за опазването на планетата“, допълва той.

Идеята на празника е да съчетае полезното с приятното – да даде възможност на децата да учат чрез практически опит, а също и да напомни както на малчуганите, така и на техните родители колко е важно да съхраняваме и опазваме околната среда и устойчивостта на нашата планета.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Посланик Мертен от Бургас: Не съм обсъждал имена с никого, това не е моята работа тук
  30.05.2023 18:41      

Георги РУСИНОВ   Американският посланик Кенет Мертен коментира скандалн