Понеделник, 28 Авг 2023
    
Спорт

Парични награди за успехите на волейболния „Нефтохимик“ и баскетболния „Черноморец“

  29.05.2023 11:41  
Парични награди за успехите на волейболния „Нефтохимик“ и баскетболния „Черноморец“

Георги РУСИНОВ

 

Бургаските успехи в спорта не бяха подминати от администрацията и Общинския съвет. Волейболният „Нефтохимик“ прекъсна хегемона на „Хебър“ като победи пазарджиклии на финала в Супер волей. Баскетболния „Черноморец“ пък е на исторически финал срещу силния „Балкан“ (Ботевград) и има шанс за титла, макар и да загуби първия мач в серията.

За тези успехи кметът Димитър Николов предлага в докладна записка парични награди – за „Нефтохимик 2010“ 40 000 лева и за „Черноморец“ 35 000 лева. Заместник-кметът Диана Саватева обясни на сесия, че средствата за „Черноморец“ са добавени допълнително.

Проектът на решение посочва в този случай средствата за спорт за 2023-а да бъдат увеличени.

„За първи път в своята история „Черноморец“ достига финал. Те са били и носители на купата на България. Класирането на финала им гарантира европейско участие, където има изисквания за финансовите средства, затова тези 35 000 лева ще са им необходими“, каза тя.

Председателят на Спортната комисия Георги Маринчев призова колегите си за подкрепа за „Черноморец“ макар и от телевизионния екран.

„Тази вечер е вторият мач в Ботевград, първият го изгубихме с малко. В Бургас мачовете са на 1 и 3 юни. Нека ги подкрепим“, посочи той.

Докладната бе подкрепена с 48 гласа „за“.


Анкета

Мнения

Мнения Руен
Мустафа Карадайъ от Руен: Ние от ДПС виждаме един възможен изход – свикване на Велико народно събрание
  28.05.2023 15:42      

Трусове в ДПС няма, категоричен бе той пред медии   В своет