Понеделник, 14 Авг 2023
    
Созопол

Откриха Филиала за спешна медицинска помощ в Созопол

  15.05.2023 16:47  
Откриха Филиала за спешна медицинска помощ в Созопол

С тържествена церемония днес бе открит новия Филиал за спешна медицинска помощ в Созопол, което е поредна стъпка към обезпечаване нуждата от неотложна здравна помощ на гражданите по българското Черноморие.

„През нашия мандат като служебен кабинет, съвместната ни работа с Област Бургас – ръководството и кметовете от региона, беше уникална. Само преди седмица подписахме меморандум между Министерството на здравеопазването, Бургаска област, болница „Пирогов“ и Министерството на туризма, за подсигуряване на медицински кадри по цялото ни Черноморие“, заяви здравният министър д-р Асен Меджидиев и допълни „Благодарен съм за съвместната работа, защото заслугата не е само моя и на Министерството на здравеопазването, а на всички ръководители тук в областта“.

За да бъдат обезпечени живущи и летовници по Южното Черноморие, през летните месеци ще бъдат командировани медицински екипи от Университетската болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“, уточни също министър Меджидиев.

“Искам да благодаря от името на гражданите на Созопол за тази нова придобивка. Бяха положени много усилия това да се случи. Знаете колко дълго време ние нямахме истински център на спешна медицинска помощ. Радвам се, че новият център е така добре оборудван – с необходимата модерна апаратура“, каза по време на откриването кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Новият обект бе осветен от отец Димитър, а лентата заедно прерязаха министърът на здравеопазването Асен Меджидиев, областният управител на Област Бургас проф. Мария Нейкова и кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев.

На официалната церемония присъстваха също изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" д-р Валентин Димитров, директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров, директорът на ЦСМП-Бургас д-р Асен Кърджиев, представители на Общинска администрация Созопол, председателят на ОбС Созопол Георги Пинелов и общинските съветници Анета Филипова, Андрей Николов, Димитринка Господинова, Стиляна Николова и Станимир Андонов.


Анкета

Мнения

Мнения
Премиерът Гълъб Донев: Вярвам, че България може да има открито и честно управление
  13.05.2023 14:09      

Вярвам, че България може да има открито и честно управление. Властта има смисъл, когато е в полза