Неделя, 13 Авг 2023
    
Спорт

За волейбола с любов: Какво е да сбъднеш последното желание на дядо си

  14.05.2023 09:17  
За волейбола с любов: Какво е да сбъднеш последното желание на дядо си

Шампионът Аксел Трухчев за мисията му в България

 

История за родовата връзка на един французин с България, за успех, извън границите на спорта. След като изгражда кариерата си до момента във Франция, волейболистът Аксел Трухчев стана шампион на страната ни с тима на "Нефтохимик" и така осъществи последното желание на своя дядо. Историята разказва репортерът на Нова ТВ Елена Танева.

Аксел е роден на остров Сент Мартен, прекарва детството си във Франция. Там баща му Драгомир пристига като имигрант след края на спортната си кариера по модерен петобой.

Въпреки, че младият волейболист живее в чужбина, създава силна връзка с дядо си. „Казах му, че ще дойда в България и ще постигна нещо голямо, че ще запомнят моето име, нашето име. Мисля, че той е моята добра звезда, спомням си момента сякаш беше вчера”, споделя Аксел Трухчев. Дядо му много обичал волейбола. Дори съпругата му била бивша волейболистка.

Заради успеха си с бургаския „Нефтохимик” 28-годишният спортист печели трансфер за италианския „Верона”. Въпреки постиженията си, Аксел е скромен и казва, че ще се почувства суперзвезда едва когато спечели олимпийски медал.


Анкета

Мнения

Мнения
Премиерът Гълъб Донев: Вярвам, че България може да има открито и честно управление
  13.05.2023 14:09      

Вярвам, че България може да има открито и честно управление. Властта има смисъл, когато е в полза