Неделя, 13 Авг 2023
    
Бургас

Задръствания по новия Северен обход изнервят бургазлии

  14.05.2023 15:26  
Задръствания по новия Северен обход изнервят бургазлии

Георги РУСИНОВ

 

Задръствания по новия Северен обход изнервят бургазлии. Наши читатели се оплакаха, че движението от и към „Сарафово“ е изключително натоварено за сметка на това от София към „Сарафово“. Липсвала и маркировка. Наш репортер вчера видя, че в началото на обхода на пътя Бургас – Ветрен вече има поставени обозначителни табели, че това е посоката към Варна.

Общинският съветник Костадин Андонов е отправил питане към Община Бургас по проблема със задръстванията.

„В последните дни се наблюдава изключително неприятна тенденция за гражданите на Бургас. По пътя в посока квартал „Сарафово“, в участъка от включването на Северния обход се образуват километрични задръствания, и то преди да е започнал активният туристически сезон. Това причинява изключително неудобство и затруднява придвижването на гражданите, както с леки автомобили, така и с автобусите на градския транспорт“, пише той.

Затова Андонов пита какви са всички възможности за регулация на движението в този участък и възможно ли е трафикът от Бургас към „Сарафово“ да бъде с предимство, за да се избегне образуването на километрични опашки, от които най-потърпевши са жителите на квартала.


Анкета

Мнения

Мнения
Премиерът Гълъб Донев: Вярвам, че България може да има открито и честно управление
  13.05.2023 14:09      

Вярвам, че България може да има открито и честно управление. Властта има смисъл, когато е в полза